3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lemoniada grejpfrutowo-cytrynowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 150 g kostek lodu
  • 40 g cukru lub ksylitolu
  • 1 cytryna
  • 1 grejpfrut
  • 0,7 litra wody mineralnej lub przegotowanej
  • 1 gałązka mięty
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy cukier i mielimy na drobny proszek (6s/obr.tmrc_emoticons.8).

     

  2. Grejpfruta i cytrynę obieramy, kroimy na mniejsze cząstki, a następnie usuwamy pestki i większe błonki.

  3. Do Blokada naczynia miksującego dodajemy owoce, oberwane (bez gałązki) listki mięty, kostki lody i wodę. Miksujemy (20s/obr.10).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczna. Ja dodałam zamiast 40 g cukru -...

    Zgłoszony przez AgulaWkuchni na lipca 19, 2018 at 10:51.

    Bardzo smaczna. Ja dodałam zamiast 40 g cukru - 80 g erytrytolu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze