3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KOMPOT Z RABARBARU


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Kompot

  • 500 g rabarbaru
  • 100 g cukru brązowego
  • 1600 g wody
  • 6
    25min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. 1. rabarbar obrać, umyć i pokroić w mniej więcej 1 cm kawałki

     

    2. wrzucić do Blokada naczynia miksującego, dodać cukier i wodę

     

    3. gotować 12-15 min/100st/Obroty wsteczne1

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po ugotowaniu wystudzić i podawać jako pyszny dodatek np. do niedzielnego obiadu. Można dosłodzić, jeśli dla kogoś jest nadal kwaśny.

SMACZNEGO tmrc_emoticons.) !


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy