1 Leczo

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Leczo


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 5 cienkich parówek, pokrojonych na plasterki, podsmażonych na patelni
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 400 gramów kukurydzy z puszki, (odsączonej)
  • 400 gramów (1 puszka) czerwonej fasoli "red kidney", (wraz z sosem)
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 15-30 gramów Ketchupu, (opcjonalnie)
  • 1 kostka rosołowa warzywna, (opcjonalnie)
  • 3 papryki, kolorowe (np. czerwona, żółta i zielona), przekrojone na ćwiartki
  • 20 gramów oliwy z oliwek
  • 1 papryczka chilli czerwona, przekrojona na pół, bez nasion
  • 180 gramów cebuli, przekrojonej na połówki (3 małe cebulki lub 2 większe)
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieścić cebulę i papryczkę chilli, rozdrobnić 4 s/ obr.5

  2. Dodać oliwę i dusić 4 min / 100ºC / obr. 1

  3. Dodać paprykę i rozdrobnić 6s/ obr 4

  4. Dodać: pomidory (z sosem), kukurydzę (odsączoną), liście laurowe, sól, pieprz, cukier, kostkę rosołową (opcjonalnie), ketchup (opcjonalnie) i dusić 15 min / 100ºC / Obroty wsteczne / obr. 1

  5. Dodać fasolę (red kidney) z sosem z puszki i podsmażone parówki a następnie gotować 10 min / 100ºC / Obroty wsteczne / speed 1.

    Podawać na gorąco.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po wystygnięciu przechowywać w lodówce lub zamrozić. Smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz