3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pizza Maryny


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

na górę

  • sól do smaku
  • 510 g maki przennej typ 650
  • bazylia,majeranek,czosnek suszony, opcjonalnie
  • 3 łyżeczki cukru
  • 25 g drożdży świeżych
  • 300 g letniej wody

dodatki

  • 1 kulka sera mozarella(pokroic na plastry), (osuszyc na ręczniku papierowym)
  • 4 liście bazyli
  • 1/2 kostki sera żółtego

sos

  • 10 g oliwyz oliwek
  • czosnek 1 ząbek
  • puszka pomidorów pokrojonych
  • 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki papryki slodkiej
  • świeżo mielony pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. do naczynia wrzucić składniki na ciasto w kolejności: maka,woda,drożdże,sól cukier,suszone przyprawy bazylia,czosnek,majeranek wyrobic ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto ciasto wyłozyc na blachę lub na papier i uformować wygniatając na blaszce, poczekać 20min do wyrośnięcia,ponakłuwac widelcem,piekarnik nagrzać do 200st grzałka góra i doł w tym czasie wykonac,sos.

     

  2. sos
  3. w naczyniu miksującym czosnek zmiksować 3s/obr.8,zgarnąc kopystką na dno naczynia,dodac pomidory w puszce,oliwe,sól,pieprz,cukier,papryke wymieszać 23s/obr.4,doprawic ewentualnie do smaku.

  4. wykonanie końcowe
  5. Polac ciasto sosem,nałozyc pokrojona mozarelle w krązki,do piekarnika na 20min,na najniższym poziomie w piekarniku,tak po 13 min wyjąć posypac poszatkowanymi liścmi bazyli i posypac serem zółtym i do pierkarnika na 7 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przypyszne ciasto na pizzę pierwszy raz boki...

    Zgłoszony przez Checka707 na października 24, 2019 at 13:22.

    Przypyszne ciasto na pizzę pierwszy raz boki przez syna tez są zjadane.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomidory w puszce na sos

    Zgłoszony przez Dorota1000 na marca 20, 2016 at 13:36.

    Pomidory w puszce na sos należy odsączyć na sitku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis skosztowany, pieknie

    Zgłoszony przez helka1978 na września 13, 2015 at 20:25.

    przepis skosztowany, pieknie wyrósł, smak ciekawy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok następnym razem jak będe

    Zgłoszony przez agulinka na października 13, 2013 at 13:17.

    ok następnym razem jak będe robić ciasto drożdżowe to wpisze według g tmrc_emoticons.)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DAgnieszko szybko rozwiewasz

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 11, 2013 at 06:20.

    tmrc_emoticons.DAgnieszko szybko rozwiewasz wątpliwości tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Aguś w ten sposób

    Zgłoszony przez magi1 na października 10, 2013 at 20:11.

    Super Aguś tmrc_emoticons.D w ten sposób bedzie łatwiej tmrc_emoticons.D buziak tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DAgaz dzięki za wyjaśnienia

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 10, 2013 at 19:49.

    tmrc_emoticons.DAgaz dzięki za wyjaśnienia

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aguś pizza wyglada pysznie

    Zgłoszony przez magi1 na października 10, 2013 at 19:44.

    Aguś pizza wyglada pysznie tmrc_emoticons.D mam prośbę do Ciebie tmrc_emoticons.D podawaj składniki w g bo ja jak coś robię w TM to już nie używam szklanek itd, waga jest bardzo ważna bo szklanka szklance nie równa tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D a tak to super tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DAgnieszko nie pomyśl że się

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 10, 2013 at 19:18.

    tmrc_emoticons.DAgnieszko nie pomyśl że się czepiam ale wyjaśnij tę łyżkę świeżych drożdży. 1/2kostki sera żółtego ..ja wiem ,że to chodzi prawdopodobnie o jakieś 100-150g ,ale początkujący fan kupi ser w bloku i powie nie wyszło

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze