Składniki
60 porcja/porcje/porcji
Ciasto:
- 560 g mąki pszennej
- 250 g wody, ciepłej
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
Farsz
- sól i pieprz do smaku
- 250 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 2 cebule
- 1500 g pieczarek
- 30 g oleju
woda
- 1 łyżki oleju
- osolona woda, do przygotowania pierogów
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Na palniku lub płycie grzewczej postawić garnek z osoloną wodą , doprowadzić do wrzenia dodać 1 łyżkę oleju . W tym czasie wykonać pierogi.
Do naczynia miksującego włozyć ser, rozdrobnić 10 s/obr.5 Przełożyć do innego naczynia . Opłukać i osuszyć naczynie miksujące.
Do naczynia miksujacego włożyć cebulę , rozdrobnić 3s/obr.5
Dodać pieczarki, rozdrobnić 4s/obr.4 . Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego. Pierczarki podzielić na dwie lub trzy części do rozdrobnienia , potem razem wszytkie rozdrobnione włożyć do naczynia.
Dodać olej , sól i pieprz, dusić 10 min/Varoma/obr.1 na pokrywie naczynia miksujacego zamiast miarki postawić koszyczek. Przełożyć do innego naczynia ( odlać przez sitko -koszyk gdyby było zadużo wody) gdy przesygną pieczarki dodać i wymieszać z serem . Umyć i osuszyć naczynie
Wszytkie składniki na ciasto włożyć do naczynia według podanej kolejności wyrobić 1min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
Ciasto wyjąć , cienko rozwałkować na oprószonym mąką blacie, szklanką wykrawać krążki.
Na śroku każdego krążka kłaść farsz, zlepiać brzegi , wrzucać na osoloną wrzącą wodę , gotować ok.3-4 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Pierogi można później podsmażyć na patelni z cebulką
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwygląda tak pysznie unblocked gamez...
wygląda tak pysznie unblocked gamez
Witam Dziękuję za
Witam
Dziękuję za spostrzegawczość , pieczarki podsmażone na patelni przyznam rację lepszy mają smak słuszna uwaga a o pietruszce nie pomyślałam też świetny pomysł.
pozdrawiam
witam, Pierogi pyszne W
witam,
Pierogi pyszne
W składnikach brakuje ilości oleju do podsmażenia pieczarek.
Do farszu dodałam j natki pietruszki................ pycha.
Ponieważ 1,5 kg nie mieści się w "Blokada naczynia miksującego" zmieliłam pieczarki w 3 ratach i podsmażyłam na patelni.
Muszę wypóbować coś innego z
Muszę wypóbować coś innego z pieczarkami
Moje dzieci lubią te pierogi
Moje dzieci lubią te pierogi szczególnie na wigilię