3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

świąteczne uszka


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

ciasto

  • 55 g masła
  • 0,25 litra ciepłej wody
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 500 g mąki tortowej

farsz

  • 3 cebule
  • 500 g świeżych lub mrożonych grzybów
  • pieprz, do smaku
  • soli, do smaku
  • oleju, do smażenia
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    farszu
  1. 1. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Tak podsmażone składniki umieścić w naczyniu miksującym.


    2. Celbule i grzyby rozdrobnić 20 s/obr. 4 (lub dłużej według uznania )


     

  2. ciasta
  3. 1. Do naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 3 min/50 st.C/ obr. 3


    2. Dodać pozostałe składniki, wyrabiać 1min/Ciasto interwał


    3. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich cienko rozwałkować na stolnicy. Następnie wykroić krążki.


    4. Na przygotowane krążki nałożyć łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu i formować uszka.


    5. Gotować w garnku w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez ok. 7-8 min. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy