Forum Folia spożywcza ?



8 odpowiedzi | Ostatni wpis

Frażko uczymy się i zdobywamy doświadczenie całe życie Wink Sam dziękuję za podpowiedż Love


Ja również dziękuje za wyjaśnienie. Też zastanawiałam się co to za folia, do głowy mi nie przyszło, że mogą być folie z różną odpornością na temperaturę. Ale jak można wykorzystać tzw. rękaw do pieczenia to już rozumiem. Ja początkujący kucharz jestem, proszę się nie śmiać. Dzięki.

Grażka

Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.


dziękować Smile Wink


Są też specjalne folie do piekarników, wytrzymają wyższe temteratury :)Rękawy do pieczenia mięsa. Najczęściej mają na brzegach folię (srebrną) którą wygodnie się zawija tak aby nie rozwinęło się podczas parowania czy smażenia.

http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków

http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie


o, super, wielkie dzięki za podpowiedź,bo pomyślałam też, że moze aluminiowa w przepisach nazywana jest spożywczą :)Pozdrawiam


Witaj emikaa,

podczas przygotowywania wybranej przez Ciebie potrawy oraz podobnych z użyciem folii, polecamy zaopatrzyć się w folię spożywczą z przeznaczeniem do wyższych temperatur, gdyż gotowanie na parze oznacza przygotowywanie dań w temp. powyżej 100 St. C. Na rynku dostępne są folie np. do temp. max 175 St. C. (zerknij na oznaczenia temp. na opakowaniu).

Pozdrawiamy,

Zespół Przepisy Thermomix


Heya,

mam pytanko może banalne:)  ale jeśli w przepisie np polędwiczek jest napisane, żeby owinięte folią spożywczą ułożyć na Varomie, to chodzi o taką normalną, typową folię spożywczą ? przeźroczystą,klejącą niemalże ? :)  i w tej folii je przygotowywać ? czy ja coś źle rozumiem ?Z góry dzięki !Pzdr,

Magda