3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Purée ziemniaczane z rzeżuchą


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 160 g mleka, 1,5 %
  • 2 szczypty gałki muszkatowłowej
  • 20 g masła
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 300 g wody
  • 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • garść rzeżuchy
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Założyć motylek.
    2. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, wodę i sól, gotować ok. 25 min/100°C/obr. 1.
    3. Dodać masło, gałkę muszkatołową, mleko i rzeżuchę, wymieszać, aby powstało kremowe purée ok. 15-20 s/obr. 4.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • I love eating potatoes. Your recipe is delicious,...

    Zgłoszony przez patriciamorrissey na czerwca 14, 2023 at 09:38.

    I love eating potatoes. Your recipe is delicious, I have had success following this recipe and my family members all love it. bloxorz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze