Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 160 g mleka, 1,5 %
- 2 szczypty gałki muszkatowłowej
- 20 g masła
- 1,5 łyżeczki soli
- 300 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- garść rzeżuchy
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Założyć motylek.
- Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, wodę i sól, gotować ok. 25 min/100°C/obr. 1.
- Dodać masło, gałkę muszkatołową, mleko i rzeżuchę, wymieszać, aby powstało kremowe purée ok. 15-20 s/obr. 4.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzI love eating potatoes. Your recipe is delicious,...
I love eating potatoes. Your recipe is delicious, I have had success following this recipe and my family members all love it. bloxorz