3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z "odzysku "


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Pasztet z "odzysku "

  • 1000 g gotowanego mięsa, mięso z zupy
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki świeżego czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • marchew ,pietruszka gotowana w zupie
  • 1 łyżka ketchupu, (opcjonalnie)
  • 40 g oleju
  • 100 g masła
5

Przygotowanie

  1. Mięso zupy (rosołu ) pociąć na kawałki włożyć do Blokada naczynia miksującegoi przemielić 10sek/8

    (lub maszynką do mięsa)

    DoBlokada naczynia miksującego włóż cebulę pokrojoną na cztery i ząbek (ząbki) czosnku ,dodaj olej i duś 5min/V/2

    Dodaj przemielone mięso i warzywa ,masło,przyprawy i podduś 5min /V/2

    Załóż miarkę i zmiksuj 10sek/8-10 jeżeli nie odpowiada Ci konsystencja powtórz miksowanie

    Przełóż do pojemnika i zostaw do wystygnięcia

    Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jest to alternatywa dla każdego kto nie lubi smaku wątróbki w pasztecie i jednocześnie ma np.twardawe mięso w zupie lub mu zostało .Dlatego jest to pasztet z odzysku


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Cieszę się że pomogłam ,każdy z nas...

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 5, 2016 at 19:10.

    Cieszę się że pomogłam ,każdy z nas modyfikuje do swoich potrzeb.SmacznegoWink

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajna pasta/ pasztet, żeby wykorzystać...

    Zgłoszony przez katarzynakry na listopada 5, 2016 at 16:51.

    Bardzo fajna pasta/ pasztet, żeby wykorzystać mięsko z zupy. Ja zrobiłam z porcji rosołowej z kurczaka, nie do końca trzymając się proporcji składników i wyszło fajnie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze