3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z Tuńczyka na kanapki


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

pasta z tuńczyka

  • 45 g jaja ugotowane na twardo, 1 szt
  • 1/2 łyżeczki soku z cyryny, lub kilka kropel do smaku
  • 5 g kaparów, 20szt.
  • 35 g czerwonej cebuli, 1 mała cebula
  • 15 g oliwek zielonych bez pestek, 5 szt.
  • 7 g czosnku, 1 duży ząbek
  • 4 czubate łyżki majonezu gęstego
  • 10 liści bazylii świeżej
  • 100 g tunczyka, z puszki ( w oliwie lub sosie własnym)
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    pasta z tuńczyka na kanapki
  1. 1. Do naczynia miksujacego wrzuć cebulkę pokrojoną, kapary, pokrojone jajo, oliwki, pokrojony czosnek, listki bazylii, zmiksuj 5s/ obr. 7 zgarnij kopystką.

    2. Wrzuć rozdrobnionego odsączonego tuńczyka ( nie moze być zbity) dodaj majonez i sok z cytryny , miksuj
    6s /obr. 5 użyj kopystki.

    pyszne na bułeczki TM z masełkiem na listku sałaty
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

nie solić. 

aby zwiekszyć ostrość dodać drugi zabek czosnku 

aby zwiekszyć aromat dodać więcej liści bazylii

 

przy zwiekszonej ilości porcji nalezy odpowiednio zwiększyć czas 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz