Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
LSM
- 3 porcje siemienia lnianego
- 2 porcje nasion słonecznika
- 1 porcji migdalów
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wsypać wszystkie składniki i zmielić 30s/obr.10. Przełożyć do słoika z ciemnego szkła ze szczelną zakrętką. Przechowywać w lodówce.
Mieszankę dodaję praktycznie do wszystkiego a w szczególności tam gdzie wcześniej dawałem bułkę tartą tj ;
do brokułów, kalafiora, fasolki szparagowej, do leniwych klusek, naleśników itd. Ponadto wyśmienicie smakują lody posypane LSM jak i owoce.
Posypka jest źródłem białka, soli mineralnych, błonnika pokarmowego i kwasów tłuszczowych omega 3.
Ilość otrzymanej posypki zależy od tego jakiego naczynia użyjemy jako jednostkę objętości. Ja używam 1/2 szklanki jako jednostki cżyli 3 x 1/2 szklanki siemienia, 2x1/2 szkłanki słonecznika i 1x1/2 szklanki migdałów. Otrzumuję duży słoik posypki.
Przepis zaczerpnięty z książki dr.Cabot Dieta oczyszczająca wątrobę
LSM posypka zdrowa i smaczna
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przechowywać w zamkniętym, ciemnym szklanym słoiku w lodówce
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz