3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kuleczki ziemniaczane


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 gugotowanych ziemniaków w osolonej wodzie.
  • Ciasto: 50 g masła
  • 100 ml wody
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wodę, masło i sól umieścic w Blokada naczynia miksującego i zagotować 4min./ 100st./obr. 1

    Dodac mąkę i wymieszać 1.30min/ obr.4, powstałe ciasto zostawic do wychłodzenia.

    Ustawić urządzenie na obr.5 wbijać po jednym jajku, na koniec ciasto wygładzić mieszając jeszcze przez 1 min. na tych samych obrotach.

    Do powstałego ciasta dodać ugotowane ziemniaki, mieszać przez 30sek./ obr. 4 - 5.

    Dwoma stołowymi łyżka formować kulki i kłaść na rozgrzany głęboki olej, piec na złoty kolor.

    Wspaniały dodatek do mięs, sałatek. Kulki ziemniaczane to potrawa belgijska. Są pyszne tmrc_emoticons.)

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kuleczki są puszyste, ale

    Zgłoszony przez izafron na marca 10, 2016 at 14:08.

    Kuleczki są puszyste, ale bardzo przesiąknięte olejem. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze