3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa


Wydrukuj:
4

Składniki

450 g

Konfitura z czerwonej cebuli

  • 600 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g oleju
  • 3 goździki
  • 1 płaskich łyżeczek kminku
  • 1 płaskich łyżeczek soli
  • 200 g brązowego cukru
  • 60 g octu jabłkowego
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr.6.

    2. Dodać olej i dusić 5min/Varoma/Obroty wsteczne/obr.1

    3. Dodać pozostałe skłądniki, ustawić koszyczek na pokrywę zamiast miarki i dusić 30min/Varoma/Obroty wsteczne/obr.1

    4. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i zakręcić.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Konfitura wspaniale nadaje się jako dodatek do mięs i wędlin, na ciepło oraz zimno.

Przechowywać w lodówce lub pasteryzować.

Przepis autorstwa p.Sylwii Kotowskiej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • konfitura zrobiona, daje

    Zgłoszony przez emetka na grudnia 23, 2015 at 12:31.

    konfitura zrobiona, daje tacie do spróbowania i zobaczymy jaki bedzie werdykt tmrc_emoticons.) ale pachnie ladnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W takim razie przepraszam za

    Zgłoszony przez asiazab na listopada 27, 2014 at 19:44.

    W takim razie przepraszam za zdublowanie przepisu - wyszukiwarka jednak mi nie pokazała tego przepisu...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobrze się stało, bo może bym

    Zgłoszony przez gufo na listopada 27, 2014 at 19:26.

    Dobrze się stało, bo może bym nie trafiła na przepis. Gotowe- świetny dodatek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeszcze się robi, ale pachnie

    Zgłoszony przez gufo na listopada 27, 2014 at 17:54.

    Jeszcze się robi, ale pachnie tak, że nie mogę się doczekać tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Identyczny wstawiła Mixi w

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 26, 2014 at 14:09.

    Identyczny wstawiła Mixi w 2012r. Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze