3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kapusta zakwaszana


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

składniki

  • 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 opakowania sos sałatkowy Knorr - zioła ogrodowe
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 500 g białej kapusty, pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Kapustę włożyć doBlokada naczynia miksującego, rozdrobnić 20s/obr.5.

    Dodać sól i jeszcze raz rozdrobnić 10s/obr.5.

    Pozostawić na 20min aby kapusta zmiękła, następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać przy pomocy kopystki 30s/Obroty wsteczne/obr.4.

     

    Ta kapusta jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.

    Smacznego.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można użyć tradycujnego octu, wtedy surówka będzie bardziej wyrazista.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz