3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wafle przekładane masą czekoladową


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Wafle przekładane masą czekoladową

  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g cukru
  • 200 g mleka
  • 50 g kakao
  • 500 g mleka w proszku
  • 200 g suchych wafli (andrutów), około 9-10 wafli
  • 6
    3h 30min
    Czas całkowity 3h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć masło, rozpuścić 4min/60°C/obr. 1.
  2. Do naczynia miksującego wsypać cukier, mleko i kakao, wymieszać 4min/80°C/obr. 3. Po upływie 1 minuty przez otwór w pokrywie naczynia miksującego powoli wsypać mleko w proszku.
  3. Sładniki zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia miskującego, wymieszać ponownie 4min/80°C/obr. 3.
  4. Część przygotowanej masy nałożyć równomiernie na suchy wafel i przykryć kolejnym waflem. Ppowtarzać tę czynność do momentu zużycia wszystkich składników.
  5. Gotowe wafle przygnieść i odstawić do ostygnięcia na około 3 godziny.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy