Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Wafle przekładane masą czekoladową
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g cukru
- 200 g mleka
- 50 g kakao
- 500 g mleka w proszku
- 200 g suchych wafli (andrutów), około 9-10 wafli
-
6
3h 30min
Czas całkowity 3h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć masło, rozpuścić 4min/60°C/obr. 1.
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, mleko i kakao, wymieszać 4min/80°C/obr. 3. Po upływie 1 minuty przez otwór w pokrywie naczynia miksującego powoli wsypać mleko w proszku.
- Sładniki zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia miskującego, wymieszać ponownie 4min/80°C/obr. 3.
- Część przygotowanej masy nałożyć równomiernie na suchy wafel i przykryć kolejnym waflem. Ppowtarzać tę czynność do momentu zużycia wszystkich składników.
- Gotowe wafle przygnieść i odstawić do ostygnięcia na około 3 godziny.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz