Składniki
12 porcja/porcje/porcji
bita smietana
- 500 g śmietany 30 lub 36 %
- 1 łyżeczek cukru waniliowego
- 80 g cukru pudru lub zwykłego
masa czekoladowa
- 1000 g mleka
- 6 jajek
- 80 g skrobi kukurydzianej
- 40 g kakao naturalnego
- 200 g cukru
- 30 g masła
do montazu
- 600 g herbatników
- 200 g mleka
- 2 łyżki kakao w proszku
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
zalozyc motylek, do naczynia wlac skladniki do ubicia smietany i ubijac na obrotach 3,5 az bedzie sztywna (jakies 3 minuty) zdjac motylek, przelozyc bita smietane do innego naczynia i przechowac w lodowce
bez mycia naczynia wlozyc wszystkie skladniki na krem i ustawic 12 min/100ºC/obr.4. zachowac w naczyniu.
przygotowac prostokatna forme ok. 20x30 cm. Rozmieszac mleko z kakao (jak nie ma w domu dzieci mozna zastapic kawa z rumem). moczyc ciastka i ulozyc na dnie formy. przelozyc jedna trzecia czescia masy czekoladowej i nastepnie znow ulozyc ciastka zamoczone w mleku i kakao. Tak zrobic trzy warstwy. jakby na masie czekoladowej zrobila sie skorka to mozna przed kazdym przelozeniem zamieszac kilka sekund na obr. 6. ostatnia warstwe masy czekoladowej przykryc ciastkami
bita smietana
krem czekowadowy
"montaz" tortu;)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz