Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 100 g wody
- 600 g gruszek, obranych i wydrążonych
- 30 g soku z cytryny
- 5 goździków
- 80 g cukru
- 20 g rumu
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na sorbet, podgrzać 10 min/100ºC/obr. 1, przytrzymać ręką miarkę MT, zmiksować, zwiększając obroty 30s/obr. 5-10.
- Przelać do dużej formy (20x20 cm), odstawić do ostygnięcia, wstawić na około 12 godzin do zamrażarki.
- Zamrożone lody wyjąć na kilka minut z zamrażarki, pokroić na kawałki wielkości 4x4 cm, rozdrobnić przy pomocy kopystki 7-15 s/obr. 9, w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję sorbetu.
- Przełożyć do pucharków, ozdobić kawałkami świeżych gruszek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzVery nice article, I enjoyed reading your post,...
Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. Thanks!.I know your expertise on this. I must say we should have an online discussion on this. Writing only comments will close the discussion straight away! And will restrict the benefits from this information.Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place. https://www.posterprintcenter.com/poster-printing.html
dodaje do wypróbowania w
dodaje do wypróbowania w sezonie gruszkowym