3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sorbet cytrynowo-bazyliowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 120 g cukru
  • 30 g świeżej bazylii, (jeden pęczek)
  • 100 g zamrożonej cytryny
  • 200-250 g zamrożonego mleka
  • 60 g mleka
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Sorbet cytrynowo-bazyliowy
  1. 1. Do naczynia wsypać cukier i rozdrobinić 10s/obr.9

     

    2.Dodać bazylię i zmiksować 5s/obr.9

     

    3. Zdjąć kopystką z brzegów masę. Dodać zamrożoną cytrynę i zamrożone mleko. Odczekać 2 minuty aby skladniki trochę się roztopiły. Wymieszać 30 sek./obr.6-7 zwiększając stopniowo, używając kopystki.

     

    4. Podawać bezpośrednio po sporządzeniu w schłodzonych miseczkach.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sorbet jest bardzo orzeżwiający, można podawać z listkiem mięty.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy