Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 120 g cukru
- 30 g świeżej bazylii, (jeden pęczek)
- 100 g zamrożonej cytryny
- 200-250 g zamrożonego mleka
- 60 g mleka
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do naczynia wsypać cukier i rozdrobinić 10s/obr.9
2.Dodać bazylię i zmiksować 5s/obr.9
3. Zdjąć kopystką z brzegów masę. Dodać zamrożoną cytrynę i zamrożone mleko. Odczekać 2 minuty aby skladniki trochę się roztopiły. Wymieszać 30 sek./obr.6-7 zwiększając stopniowo, używając kopystki.
4. Podawać bezpośrednio po sporządzeniu w schłodzonych miseczkach.
Sorbet cytrynowo-bazyliowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Sorbet jest bardzo orzeżwiający, można podawać z listkiem mięty.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz