3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik na zimno


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

baza

  • 100 g malo
  • 250 g pelnoziarniste biszkopty lub oreo

masa

  • 600 g philadelphia ser
  • 25 ml, baileys
  • 100 g cukru pudru
  • 300 g smietany do ubijania
  • 100 g tartej czekolady

do dekoracji

  • 200 ml. smietanki do ubijania
  • cacao do posypania
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Baza

    1 Do naczynia wrzucamy ciastka i kruszymy je 30 s /obr 7

    -roztopiamy maslo

    -laczymy maslo z ciastkami i wysypujemy na blaszke 23 cm.(okragla) letko ugniatamy

    -wkladamy do lodowki

    Masa

    1 zakladamy motylek lekko ubic ser40s./obr 3

    2 dodac baileys i cukier puder 303/obr.3.5

    3 dodac smietanke i startom czekolade i ubijamy dalej 1min. /obr 3.5

    4 kiedy masa bedzie jednolita przekladamy na baze

    5 wstawiamy do lodowki na okolo 2 h.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

mozna udekorowac bitom smietanom i posypac cacao lub tartom czekopladom


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy