3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik na zimno na spodzie z sucharkami i nutellą


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

mus brzoskwiniowy

  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie
  • 2 galaretki brzoskwiniowe

spód

  • 300 gramów nutelli
  • 12 sucharków

masa serowa

  • 500 gramów sera twarogu lub mascarpone
  • 400 gramów śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Najpierw rozpuścić 2 galaretki, najlepiej brzoskwiniowe, ale wody dać o połowę mniej niż w podano na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia. Spód na średnią blachę: 12 Sucharków zmielić na proszek na obr.8i wymieszać z 300 gr nutelli. Po wyłożeniu na blachę wstawić do lodówki. Ubić śmietankę na obr.3 aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyjąć motylek, dodać cukier, ser. Zmiksować 30 s.obr 5. Na końcu wmieszać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody (ja daję niecałe pół szklanki gorącej wody na 2 łyżki żelatyny). Kiedy masa zacznie tężeć wstawić znowu do lodówki. Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie zmiksować, obr 8 lub 9 i wymieszać z tężejącą galaretką, wylać na masę serową i wstawić do lodówki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Nutella musi być miękka, np. podtopiona w naczyniu nad gorącą wodą.

Masę serową przed wlaniem musu warto ponakłuwać widelcem, w przeciwnym razie zastygniety mus może zeslizgiwać się z ciasta.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy