Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
mus brzoskwiniowy
- 1 puszka brzoskwiń w zalewie
- 2 galaretki brzoskwiniowe
spód
- 300 gramów nutelli
- 12 sucharków
masa serowa
- 500 gramów sera twarogu lub mascarpone
- 400 gramów śmietany kremówki
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Najpierw rozpuścić 2 galaretki, najlepiej brzoskwiniowe, ale wody dać o połowę mniej niż w podano na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia. Spód na średnią blachę: 12 Sucharków zmielić na proszek na obr.8i wymieszać z 300 gr nutelli. Po wyłożeniu na blachę wstawić do lodówki. Ubić śmietankę na obr.3 aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyjąć motylek, dodać cukier, ser. Zmiksować 30 s.obr 5. Na końcu wmieszać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody (ja daję niecałe pół szklanki gorącej wody na 2 łyżki żelatyny). Kiedy masa zacznie tężeć wstawić znowu do lodówki. Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie zmiksować, obr 8 lub 9 i wymieszać z tężejącą galaretką, wylać na masę serową i wstawić do lodówki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Nutella musi być miękka, np. podtopiona w naczyniu nad gorącą wodą.
Masę serową przed wlaniem musu warto ponakłuwać widelcem, w przeciwnym razie zastygniety mus może zeslizgiwać się z ciasta.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz