Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 200 g wiórków kokosowych
- 100 ml kremówki
- 70 g cukru pudru
- 70 g masła
- opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
- 150 gmlecznej czekolady do oblania
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. w misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem
2. do "Blokada naczynia miksującego" włożyć kremówkę i masło, podgrzewać 50st/obr.1 aż się rozpuści
3. dodać wiórki i mieszać aż wszystko się połączy
z powstałej masy uformować kulki, układać na papierze lub folii aluminiowej i wstawić do lodówki na 1 godz do schłodzenia.
w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i nadziewając kulki na wykałaczkę odtaczać je w czekoladzie, wykładać na papier.
aby czekolada szybciej zastygła można wstawić do lodówki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzuwielbiam
uwielbiam
Super szkoda ze takie
Super szkoda ze takie kaloryczne
Pyszniutkie, aczkolwiek w
Pyszniutkie, aczkolwiek w samej roztopionej czekoladzie cięzko jest je obtoczyć, dlatego dodałam trochę masła i mleka... i ne nabijałam kulek na patyczki, tylko wrzucałam do miski i toczyłam paluchami. Czekolada szybko się chłodziła, więc o poparzeniu nie było mowy. POLECAM!!
Pychotka...... dodałam
Pychotka...... dodałam równiez płatki migdałowe..... super !!!
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
pyszotka:) mi co prawda nie
pyszotka mi co prawda nie wyszły takie kształtne jak na obrazku, ale bardzo dobre przy okzaji odkryłam, że jak w czasie tej kompieli w czekoladzie kuleczka się rozleci to z tego co zostanie moża zrocić kokosowo-czekoladowe kuleczki też bardzo dobre
w wersji dla dorosłych
w wersji dla dorosłych proponuję z wiórek zrobić malibu a po odsączeniu wiórki użyć do tego deseru jednak trzeba w przepisie ominąć śmietankę. ja tego nie zrobiłam i musiałam kombinować bo nie chciały się sklejać w kulki, więc dodałam pokruszone herbatniki i też wyszły smaczne
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Właśnie je zrobiłam, leżą w
Właśnie je zrobiłam, leżą w lodówce i czekają aż stwardnieją a potem już tylko polewa i hmmm... juz się nie moge doczekac
Możesz mi powiedzieć o co chodzi z wodną kąpielą czekolady? roztopiłam czekoladę w TM i dodałam trochę smietanki 30% oraz mleka bo była strasznie gęsta i nie mogłam tych kuleczek polewac no i niestety troche mi spłynęła ta polewa;( teraz sa w zamrażarce ale już spróbowałam i wyszły extra mniam. chyba nigdy już nie kupię oryginalnego Baunty!
u mnie równiez się chłodzą
u mnie równiez się chłodzą
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Dooooobre!!! Robie podobne
Dooooobre!!! Robie podobne Chyba widac juz, jaki ze mnie lasuch na slodycze
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Kuleczki są super. Jak baton
Kuleczki są super. Jak baton Bounty. Po zrobieniu myslałam, że będzie za duzo masła, ale jak się schłodziły i zostały oblane czekoladą wyszły doskonałe. Polecam