3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Niebianska CZEKOLADA:)


Wydrukuj:
4

Składniki

40 kawałek/kawałki/kawałków

czekolada

  • 250 g margaryny
  • 220 g cukru
  • 150 g mleka 3,2 %
  • 15 g kakao ciemne
  • 400 g mleka w proszku
  • 100 g orzechów włoskich
  • margaryna do posmarowania blaszki
  • 6
    4h 0min
    Czas całkowity 4h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CZEKOLADA
  1. 1. Smarujemy blaszkę margaryną.

    2. Do naczynia miksującego wrzucamy margarynę pokrojoną na kawałki, cukier, mleko 3,2% oraz kakao. Ustawiamy 5min/100st./obr.1.

    3. Następnie zostawiamy roztopioną margarynę aż ostygnie do temp. 80st.

    4. Dodajemy orzechy włoskie. Ustawiamy 1min.30sek/obr.wst./obr.2 i powoli przez otwór w pokrywie dodajemy mleko w proszku i mieszamy przy pomocy kopystki.

    5. Gotową czekoladę wylewamy na wysmarowaną wcześniej blaszkę.

    6. Pozostawiamy czekolade w chłodnym miejscu do momentu aż stężeje.

    7. SMACZNEGOtmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać więcej lub mniej kakao wg uznania.

Potrzebna: blaszka o wym.22 cm/32cm


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zdx:czekolada zastyga, kroje nożem, ale nie jest...

    Zgłoszony przez drubkowska na czerwca 25, 2023 at 15:57.

    Zdx:czekolada zastyga, kroje nożem, ale nie jest i nie bedzie taka twarda jak sklepowa. To raczej blok czekoladowy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna. Smak dzieciństwa. Daje 50g cukru...

    Zgłoszony przez drubkowska na czerwca 25, 2023 at 15:54.

    Przepyszna. Smak dzieciństwa. Daje 50g cukru mniej i tez jest słodziutka. Z orzechami, migdałami czy bez niczego jest rewelacyjna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak super, w pierwszej odsłonie zrobiłem z...

    Zgłoszony przez Zdx na grudnia 23, 2022 at 08:09.

    Smak super, w pierwszej odsłonie zrobiłem z orzechami a za drugim razem dodałem płatków owsianych. Niestety w obu przypadkach czekolada pozostaje w konsystencji masy a nie twardnieje. Jest jakiś spasob by to zmienić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • z pewnością spróbuję

    Zgłoszony przez kasiak2929 na października 15, 2019 at 14:49.

    z pewnością spróbuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak mojego dzieciństwa! Moja mama mi robiła!...

    Zgłoszony przez Dzasta1111 na grudnia 4, 2018 at 11:29.

    Smak mojego dzieciństwa! Moja mama mi robiła! Pyszna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna; robiłam ją po raz

    Zgłoszony przez LadyMonia na lipca 26, 2016 at 18:40.

    Przepyszna; robiłam ją po raz drugi i z pewnością nie oprę się aby zrobić po raz trzeci mniaaaam! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaje do wyprubowania łasuch

    Zgłoszony przez agnieszka99 na lipca 4, 2015 at 00:47.

    dodaje do wyprubowania łasuch ze mnie jest straszny tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja kupuję mleko z mlekowity,

    Zgłoszony przez apolak31 na grudnia 28, 2014 at 20:32.

    ja kupuję mleko z mlekowity, ono ma 400 g. A z cukrem trzcinowym nie próbowałam, ale myślę że w najbliższym czasie wypróbuję tmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czekolady to u nas jeszcze

    Zgłoszony przez gabi49 na grudnia 14, 2014 at 19:26.

    Czekolady to u nas jeszcze nie było. Fajny pomysł i wart wypróbowania . Chociaż  to sama słodycz, ale przynajmniej "wiemy co jemy" tmrc_emoticons.;) Czy próbowałaś z cukrem trzcinowym, ponoć zdrowszym od rafinowanego białego?  tmrc_emoticons.;) Ocenię jak zrobię. Acha, jeszcze pytanie: jakie mleko w proszku kupujesz? Ja się na tym nie znam bo teraz taki duży wybór w sklepach. tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gratuluję 1 przepisu .Dodaję

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na grudnia 14, 2014 at 16:32.

    Gratuluję 1 przepisu .Dodaję do wypróbowania.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze