Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Moczka piernikowa
- 100 g gorzkiej czekolady, w kostkach
- 300 g suchego piernika, pokrojonego w kostkę
- 800-900 g wody
- 50 g miodu
- 50 g soku z cytryny
- 50 g płatków migdałowych
- 50 g daktyli suszonych
- 50 g orzech laskowy, wyłuskane
- 50 g orzechy wloskie, wyłuskane
- 50 g rodzynek
- 150 g owoce suszone, (np: śliwki, jabłka, morele)
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć suszone owoce, rodzynki, czekoladę i orzechy. Rozdrobnić 3s/obr.6, przełożyć do innego naczynia.
2. Daktyle rozdrobnić 10s/obr10. Dodać do pozostałych bakalii.
3. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć piernik, rozdrobnić 5s/obr.7
3. Dodać wodę, miód i rozdrobnione bakalie, gotować 15min/100C/"Obroty wsteczne" /obr."Mieszanie"
4.Dodać sok z cytryny, wymieszać 5s/obr.4
5. Przed podaniem posypać płatkami migdałów.
Sposób przygotowania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można zmniejszyć ilość wody a dodać kompot ze śliwek.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzjutro ją robię więc
jutro ją robię więc zamieszczę świeże zdjęcie
Asiu szkoda że nie ma
Asiu szkoda że nie ma zdjęcia. Moczkę jadłam u mojej Bratowej pierwszy raz próbowałam i muszę przyznać, że jest bardzo dobra szczególnie dla Łasuchów pozdrawiam