Składniki
1 kawałek/kawałki/kawałków
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki miodu
- pół szklanki wody
- 225 gobranych migdałów
- 220 g cukru pudru
- 1 łyżka ekstraktu z migdałów lub 1 łyżeczka aromatu migdałowego
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. migdały zmielić w "Blokada naczynia miksującego" na mąkę obr.10/sek.30. Przełożyć do innego naczynia i wymieszać z cukrem pudrem.
2. Do czystego naczynia "Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier, miód i wodę. Gotować 100*C/obr.2 do czasu aż zgęstnieje (można zrobić test w trakcie: małą kroplę syropu opuścić do lodowatej wody, gdy będzie na tyle elastyczna, że będziemożna ją uformować palcami, wtedy syrop będzie gotowy)
3. Do syropu dodać migdały i wyrobić 1 min./"Ciasto" do momentu aż z masy utworzy się zwarta bryła.
4.Jeśli masa okaże się zbyt sucha by uformować kulę, dodać odrobinę wody i ponownie wyrobić (2-3 łyżki). A jeśli masa będzie zbyt klejąca - dodać trochę cukru pudru.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz