3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ŁATWA PASCHA


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 40 dag mocno odciśniętego tłustego twarogu
  • 13 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 30-procentowej
  • po 15 dag rodzynek, obranych migdałów i skórki cytrynowej smażonej w cukrze oraz kandyzowane owoce
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Migdały i skórkę cytrynową posiekać czas 5sek. / obr. 9 (kilka całych migdałów zostawić do przybrania). Rodzynki sparzyć i osączyć. Twaróg dokładnie utrzeć z cukrem i śmietaną czas 3-4 min. / obr. 4-5. Dodać bakalie i wymieszać czas 30sek. / obroty wsteczne poz. 5.

    Tortownicę wyłożyć gazą i napełnić masą serową. Następnie zawinąć gazę, obciążyć paschę talerzem lub deseczką i wstawić na noc do lodówki. Gotową paschę przełożyć na talerz i przybrać migdałami oraz kandyzowanymi owocami. Podawać z kwaśną śmietaną.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pierwszy raz w życiu robiłam testowo przed...

    Zgłoszony przez kota7 na lutego 8, 2017 at 22:39.

    pierwszy raz w życiu robiłam testowo przed świętami - Bardzo smaczne - jak dla trochę jednak pracochłonne przez tą koniecznść odsączania. Obawiam się, że w natłoku innych wielkanocnych przygotowań może być truddne do zrealizowania. I trudno uzyskać ładny kształt. Moja wyszła krzywo niestety

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wychodzi z tego bardzo mała

    Zgłoszony przez bolek092 na kwietnia 19, 2014 at 11:26.

    Wychodzi z tego bardzo mała miseczka paschy, nawet podwojona porcja to nie za wiele.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze