Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 500 g twarogu, chudego
- 50 g wody mineralnej, gazowanej
- 30 g cukru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 100 g wody
- 30 g żelatyny
- 200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 30 g skórki otartej z pomarańczy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 30 g likieru pomarańczowego
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
- W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody, dodać ją do naczynia miksującego.
- Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1½ min/obr. 3.
- Pozostawić na dwie godziny w chłodnym miejscu.
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzczy ten krem nadaje się do
czy ten krem nadaje się do przełożenia biszkoptu?
To ma taką konsystencję
To ma taką konsystencję galaretki, myślałam że będzie bardziej puszyste a jest strasznie zwarte. Sam smak ok.