Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 100 g masła
- 120 g cukru trzcinowego
- 150 g mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1000 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki, obranych i wydrążonych
- 500 g wody
-
6
1h 5min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać 8 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
- Jabłka umieścić na przystawce Varoma. Do naczynia miksującego wlać wodę,nałożyć przystawkę, gotować na parze 15 min/Varoma/obr. 1.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury180ºC.
- Jabłka wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego (15x20 cm), posypać kruszonką, piec 35-40 min.
- Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać 8 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzPyszny i szybki deser. Podałam na ciepło z...
Pyszny i szybki deser. Podałam na ciepło z lodami waniliowym i bitą śmietaną. Po prostu rewelacja