Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
- 500 g mąki
- 4 jaja
- 0,4 litra mleka
- 150 g masła
- 100 g cukru pudru
- 20 g proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
* WAŻNE wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
* wszystkie składniki wkładamy do naczynia miksującego - mieszamy czas 1 min / poz 4
* łyżką nakładamy na gofrownicę i pieczemy ok 1-1,5 min w zależności jaki kolor gofra chcemy mieć
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
idealnym dodatkiem oczywiscie będzie bita śmietana i owoce
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZa gęste ciasto. Trzeba dodać mleka. Poza tym...
Za gęste ciasto. Trzeba dodać mleka. Poza tym nie są lekkie, za ciężkie ciasto. Szybko miękną. Można zjeść ale bez smaku.
Gofry pyszne tylko trzeba dodać więcej mleka.
Gofry pyszne tylko trzeba dodać więcej mleka.
troche za geste moim zdaniem , musialam dodac...
troche za geste moim zdaniem , musialam dodac trochw iwecej mleka, ale poza tym pyszne
Ciasto przesmaczne, polecam wszystkim 👏...
Ciasto przesmaczne, polecam wszystkim 👏 pozdrawiam
Super...
Super
Łatwe, szybkie i smaczne gofry. Ciasto jest geste, więc dodałam jeszcze troszkę mleka. Gofry wyszły smaczne i pełne w środku. Nie są tak puszyste, jak te, które mają ubijaną pianę z białek. Takich właśnie gofrów brakowało moim dzieciom. Dzięki
Wyszło przepysznie. Takiego przepisu szukalam
Wyszło przepysznie. Takiego przepisu szukalam
Proste i pyszne
Proste i pyszne