Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 70 g mleka
- 250 g masła
- 200 g cukru
- 3 łyżki kakao, gorzkiego
- 250 g mleka w proszku
- 2 opakowania herbatników, "Petit Beurre" (100 g)
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć masło, cukier i kakao, podgrzać 5 min/100ºC/obr. 1.
- Dodać mleko w proszku, wymieszać 1 min/100ºC/obr. 3.
- Herbatnikami wyłożyć prostokątną formę (20x20), wylać na nie masę czekoladową, na wierzchu ułożyć pozostałe herbatniki, odstawić do zastygnięcia.
- Przed podaniem pokroić, powstaną wtedy małe czekoladowe kanapki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzWspaniały przepis, najlepsza masa w moim...
Wspaniały przepis, najlepsza masa w moim przypadku do wafli 😉👏🏻
Super ciasteczka. dzieciaki się zajadały
Super ciasteczka. dzieciaki się zajadały
Trochę jak inna wersja bloku
Trochę jak inna wersja bloku czekoladowego
czy mleko ma być pełnotłuste
czy mleko ma być pełnotłuste czy odtłuszczone?
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/