3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekolada Fit bez cukru


Wydrukuj:
4

Składniki

21 kawałek/kawałki/kawałków

Dodatki opcjonalnie do wyboru

  • 20 g wiórków kokosowych (bez siarki)
  • 1 czubatych łyżek orzechów nerkowca
  • 1 czubatych łyżeczek rodzynek
  • 2 czubatych łyżeczek ekspandowanego amarantusa
  • 2 łyżki kawy, zaparzonej

Czekolada

  • 20 g kakao ciemne
  • 150 g oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia
  • 200 g wody
  • 100 g daktyli suszonych bez pestek
5

Przygotowanie

    Czekolada
  1. 1, Do Blokada naczynia miksującegowłożyć daktyle i wodę - gotować ok.10min/Varoma/1, zamiast miarki koszyczek by woda odparowała - do uzyskania papki z daktyli2.Dodać olej i kakao miksować 20s/obr. 5-6, zgarnąć i jeszcze raz 10s/obr. 5-6.3. Opcjonalnie dołożyć dodatki wymieszać 10-15s./obr.44. Do foremki keksówki wyłożoną folią aluminiową wylać zawartość naczynia i włożyć wystudzoną na 30 min do zamrażalnika lub na 2 godz. do lodówki by stwardniała. SMACZEGO! Na zdrowie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

opcjonalnie dodać wg, upodobań dodatki.Ja uwielbiam kawa + wiórki lub bakaliowa orzechy rodzynki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Poprostu pychota. Tak dobrej

    Zgłoszony przez martynka9 na sierpnia 13, 2016 at 20:30.

    Poprostu pychota. Tak dobrej czekolady jeszcze nie jadłam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze