3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto "Dziadek"


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 60 g orzechów włoskich, posiekanych
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 150 g cukru białego
  • 270 g mąki pszennej
  • 30 g oleju słonecznikowego
  • 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 2 jajka
  • 350 g jabłka kwaśne
  • 6
    40min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 C. Jabłka obrać, wydrążyć gniazdka i pokroić na ćwiartki.

    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka i dodać całe jajka. Wymieszać 20s/Obr.4.

    3. Dodać pozostałe składniki za wyjątkiem orzechów i wymieszać 40s/Obr.4.

    4. Dodać orzechy i wymieszać przy pomocy kopystki 15s/Obroty wsteczne/Obr.2.

    5. Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy keksowej (dł. 38cm) i piec 40 min. w temp. 180 C.

    6. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz