Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 60 g orzechów włoskich, posiekanych
- 1 opakowania cukru waniliowego
- 150 g cukru białego
- 270 g mąki pszennej
- 30 g oleju słonecznikowego
- 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 2 jajka
- 350 g jabłka kwaśne
-
6
40min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 C. Jabłka obrać, wydrążyć gniazdka i pokroić na ćwiartki.
2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka i dodać całe jajka. Wymieszać 20s/Obr.4.
3. Dodać pozostałe składniki za wyjątkiem orzechów i wymieszać 40s/Obr.4.
4. Dodać orzechy i wymieszać przy pomocy kopystki 15s/"Obroty wsteczne" /Obr.2.
5. Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy keksowej (dł. 38cm) i piec 40 min. w temp. 180 C.
6. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJeden wielki zakalec
Jeden wielki zakalec
Upiekłam " Dziadka"
Upiekłam " Dziadka" katastrofa, pięknie wyrósł ale potem padł, totalny zakaleć. Ciekawe dlaczego? Pozdrawiam
;) PYCHA!
PYCHA!
pozdrawiam
Ilona Siechowicz
Szybkie i napewno pyszne
Szybkie i napewno pyszne ciacho dodaje do wypróbowania pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję