Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 500 g mleko
- 200 g masy krówkowej - kajmaku
- 40 g mąki ziemniaczanej
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć kajmak, wlać mleko, podgrzać 4 min/90°C/obr. 3.
Dodać mąkę ziemniaczaną, podgrzać 6 min/90°C/"Obroty wsteczne" /obr. 3.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Im więcej dodamy kajmaku, tym słodszy będzie budyń.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa również założyłam motylek
Ja również założyłam motylek i budyń ma świetną konsystencję. Natomiast jak dla mnie budyń za słodki a dałam masy krowkowej 150g a poza tym przeszkadzał mi mocno wyczuwalny smak mąki ziemniaczanej.
Ja budyń gotuję z motylkiem i
Ja budyń gotuję z motylkiem i nie mam grudek, może to jest przyczyna "wpadki" Pozdrawiam
Pewnie coś źle zrobiłaś, bo
Pewnie coś źle zrobiłaś, bo mnie nigdy nie powstały grudki, a robiłam go już wiele razy...
Niestety przepis wymaga
Niestety przepis wymaga dopracowaniq. Powstaja grudki.
Spróbuję
Spróbuję