Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 120 g wiórek kokosowych
- 50 g gorzkiej czekolady lub mlecznej
- 5 g kakao
- 20 g miodu
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" miksującego włożyć wiórki kokosowe zmielić 30sek obr.10 przełożyć do innego naczynia
2. Do"Blokada naczynia miksującego" miksującego włożyć połamaną na kawałki czekoladę zmielić 15 sek obr.10 dodać zmielone wcześniej wiórki, kakao, pokrojnone na kawałki obrane ze skórki awokado (bez pestki) zmiksować 15 sek obroty 5 zgarnąć kopystka na dno naczynia dodać miód wymieszać 10-15 sekund obroty 5 lub wyższe jeśli wolisz bardziej kremową konsystencję deseru. Gotowe. Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
wiórki kokosowe można zastapić orzechami np. ziemne, laskowe, włoskie, lub migdały
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyrzuciabym z przepisu wioacuterki kokosowe ...
Wyrzuciłabym z przepisu wiórki kokosowe.
Jakoś nie pasują. ... dałam więcej orzechów, czekolady, migdały i miód- wole słodkie 🙂.
Generalnie fajny przepis . A'la nutella wyszła.
Awokado kompletnie nie wyczuwalne !!!