3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego, np.mrożonego
  • 50 g żółtego sera, startego

Sos

  • pieprz, gałka muszkatałowa
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietany 18%
  • 150 g białego sera

Szpinak

  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 1-2 łyżki masła
  • 400 g szpinaku
5

Przygotowanie

  1. 1. Ciasto francuskie rozmrozić i rozwałkować. Blache wyłożyć papierem i rozłożyć ciasto, dobrze ponakłuwać i piec z 200 st 10 min.

    2. Szpinak podsmażamy na maśle na patelni, i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem (powieniem być dobrze doprawiony=ostrawy tmrc_emoticons.) )

    3.Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i siekamy 3 sek/obr5, zgarniamy ze ścianek i dodajemy składniki na sos-ser biały, śmietanę, jajka, doprawiamy pieprzem i gałką do smaku. Mieszamy 10 sek/obr5

    4. Na ciasto podpieczone wykładamy szpinak, polewamy sosem i posypujemy żółtym serem, zapiekamy 20 min w temp 180 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jak któś lubi to można dodać więcej czosnku.

Najlepsza tarta jest świeża wyjęta prosto z piekarnika, ale odgrzewana też jest super tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra tarta. 

    Zgłoszony przez justii na kwietnia 22, 2012 at 21:03.

    Bardzo dobra tarta. 

    justii

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna tarta! dodałam do

    Zgłoszony przez Propcia na grudnia 18, 2011 at 14:17.

    Pyszna tarta! tmrc_emoticons.p dodałam do szpinaku drobno rozdrobioną świężą paprykę, polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze