3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Papryka z nadzieniem ziemniaczanym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 1 pęczek szczypiorku, posiekanego
  • Sos szczypiorkowy:
  • 200 g śmietanki do kawy, 10%
  • 4 papryki, kolorowe
  • Papryka do nadziewania:
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 0,25 łyżeczki białego pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka bulionu granulowanego
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • Farsz:
  • 20 g mleka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Farsz: Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na farsz , rozdrobnić 5 s/obr. 5. Papryka do nadziewania:
    2. Papryki przeciąć wzdłuż, oczyścić, umyć, lekko osuszyć i wypełnić farszem.
    3. Nafaszerowane papryki umieścić w wysmarowanej tłuszczem formie, polać śmietanką i piec w rozgrzanym piekarniku. Czas zapiekania: 50 min/temp. 200°C. Sos szczypiorkowy:
    4. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, wymieszać 10 s/obr. 3. Otrzymanym sosem polać papryki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Gdyby nie analogiczny przepis znaleziony na...

    Zgłoszony przez Agary na sierpnia 26, 2018 at 13:20.

    Gdyby nie analogiczny przepis znaleziony na cookidoo.de (https://cookidoo.de/vorwerkWebapp/app#/recipe/8832440877686), nie zrobiłabym tych papryk. Treść wprowadzona chaotycznie, bez ładu i składu. A szkoda, bo efekt końcowy zadowalający.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyglądaja super ale ja nie ogarniam co do czego w...

    Zgłoszony przez codzienniezdrowo na sierpnia 31, 2017 at 08:55.

    wyglądaja super ale ja nie ogarniam co do czego w składnikach. co jest do sosu co farszem...nie rozumiem Cry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka!! ja dodałam

    Zgłoszony przez Gosicka1912 na października 8, 2015 at 10:51.

    Pychotka!! tmrc_emoticons.) ja dodałam jeszcze do farszy troszkę kiełbaski swojskiej, wyszły przepyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do swoich

    Zgłoszony przez mikulina na stycznia 3, 2015 at 20:36.

    Dodaję do swoich wegetariańskich potraw - wyglądają apetycznie  Cooking 6

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super!

    Zgłoszony przez ELutkiewicz na października 4, 2014 at 08:30.

    Super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ok. Już wiem. Nie doczytałam

    Zgłoszony przez koala 77 na czerwca 28, 2014 at 22:07.

    Ok. Już wiem. Nie doczytałam się za pierwszym razem. Przepraszam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam ! Mam pytanie czy 200 g

    Zgłoszony przez koala 77 na czerwca 28, 2014 at 22:04.

    Witam ! Mam pytanie czy 200 g śmietanki dodać do farszu czy do sosu? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze