3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kuskus z warzywami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 850 g wody
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • 300 g kuskusu
  • 1 kawałek imbiru, (2-3 cm), pokrojonego w cienkie plasterki
  • 100 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta szafranu
  • 1 laska cynamonu
  • 250 g bakłażana, pokrojonego w małe kostki
  • 250 g groszku, świeżego lub mrożonego
  • 400 g cukinii, pokrojonej w małe kostki
  • 300 g ciecierzycy z puszki, odsączonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Do naczynia miksującego wlać 500 g wody, dodać kostkę bulionu, zagotować 6 min/100°C/obr. 1.

    2. Dodać kuskus, gotować 3 min/90°C/obr. 1.

    3. Kuskus przełożyć do miski, przykryć folią aluminiową i odstawić.

    4. Do umytego i suchego naczynia miksującego włożyć imbir, rozdrobnić 3 s/obr. 8.

    5. Dodać cebulę i marchew, rozdrobnić 3 s/obr. 5.

    6. Dodać oliwę, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.

    7. Dodać 350 g wody, kostkę bulionu, szafran i cynamon, gotować 5 min/100°C/ Obroty wsteczne / obr. 1.

    8. Dodać warzywa i sól, gotować 20 min/100°C/ Obroty wsteczne /obr. 1.

    9. Dodać połowę natki pietruszki, wymieszać 10 s/ Obroty wsteczne /obr. 2.

    10. Wyłożyć warzywa na wcześniej przemieszany widelcem kuskus. Całość posypać resztą pietruszki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szybko i smacznie

    Zgłoszony przez ja-jola na grudnia 17, 2016 at 17:58.

    Szybko i smacznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wskazówka z książki "Lekka kuchnia":...

    Zgłoszony przez TMonia na listopada 9, 2016 at 00:23.

    Wskazówka z książki "Lekka kuchnia": Zamiast bakłażana można użyć dyni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kasza sie zbytnio rozgotowała,a le jeśli chodzi...

    Zgłoszony przez pawbry na listopada 4, 2016 at 09:43.

    Kasza sie zbytnio rozgotowała,a le jeśli chodzi o smak to danie bardzo dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dla mnie tez jakos tak nie

    Zgłoszony przez sasia na maja 8, 2016 at 14:47.

    dla mnie tez jakos tak nie bardzo podeszlo,za geste .....a kuskus lubie,chyba pozostane przy tradycyjnym przygotowaniu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety dla nas okazało się

    Zgłoszony przez Mabuti na marca 19, 2015 at 21:05.

    Niestety dla nas okazało się być za słodkie...podratowaliśmy to przyprawiając na ostrotmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i lekkie

    Zgłoszony przez sylwiast na czerwca 13, 2014 at 19:45.

    Bardzo smaczne i lekkie danie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze