Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 1 czerwona cebula, przekrojona na połówki
- 2 ząbki czosnku
- 650 g wołowiny, chudej, pokrojonej w kostkę, zmrożonej (np. mięso gulaszowe)
- 1 jajko
- 1 szczypta anyżu, mielonego
- 20 g soku z cytryny
- 25 g przecieru pomidorowego
- 50 g płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 200 g soczewicy, z puszki, odsączonej
- 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i mięso, rozdrobnić 15 s/obr. 7.
- Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem pietruszki, wymieszać 1½ min/obr. 6.
- Na niewielką blachę lub naczynie żaroodporne, wyłożone papierem do pieczenia, wyłożyć masę mięsną, docisnąć palcami i umieścić w rozgrzanym piekarniku.
- Czas zapiekania 30 min/temp. 200°C.
- Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedz