Tu jesteś:
4
Składniki
- 600 g schabu bez kości, oczyszczone z błon
- 250 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożonych i lekko odciśniętych
- 3 ząbki czosnku
- 50 g Suszonych pomidorów w zalewie
- 1 opakowania mozzarellil lub zottarelli
- sól,pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego, do smaku
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Przygotowanie farszu
Przygotowanie rolady
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zwróć uwagę, by prostokąt schabowy nie był dłuższy niż górna część Varomy.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychota! Ja zawijam w rozcięty rękaw do...
Pychota! Ja zawijam w rozcięty rękaw do pieczenia.
Pyszna rolada. Mąż zachwycony. Dziękuję za...
Pyszna rolada. Mąż zachwycony. Dziękuję za przepis. Parowałam 45 minut i zawinęłam rolady w folię spożywczą, a nie aluminiową.
Bardzo dobre! Zamiast zawijać w folię...
Bardzo dobre! Zamiast zawijać w folię zawinęłam mięso w sakiewki i nabiłam na wykałaczki. Podałam z ziemniaczkami z piekrnika. Polecam
mirka85rczy jeli chce upiec ja w caoci w...
mirka85r:czy jeśli chce upiec ja w całości w piekarniku również zawinąć ja w folie jak na zdjęciu ?
O ciekawy przepis Wyprobuje
O ciekawy przepis. Wyprobuje
RObiam te roladki zaroacutewno ze schabem jak i...
RObiłam te roladki, zarówno ze schabem jak i piersią kurczaka. Polecam przepis rewelacyjny.
5 gwiazdek za pomysł z mięsem, ale 3 gwiazdki za...
5 gwiazdek za pomysł z mięsem, ale 3 gwiazdki za wykonanie...
Mięso było jeszcze różowe, mimo że parowałam je aż 45 minut (sugerując się opiniami, za które dziękuję). Nie widzę sensu, żeby pół gdziny parować i pół godziny piec w piekarniku - chyba lepiej upiec od początku w piekarniku i po problemie. Generalnie polecam, bo mięso smaczne, łatwo się robi taką roladę.
Fantastyczny przepis. Mięsko i farsz przepyszny....
Fantastyczny przepis. Mięsko i farsz przepyszny. Będę wracałą do tego dania. Ja zamiast varomy wykorzystałam w całości piekarnik. 30 min, 200 stC
Folia Aluminiowa jest szkodliwa!!!!!! Lepiej...
Folia Aluminiowa jest szkodliwa!!!!!! Lepiej przygotować mięso w zwykłym papierze do pieczenia!!!
Rewelacyjne mięsko! Pychotka!
Rewelacyjne mięsko! Pychotka!
wyprobowane.. super ! baqrdzo dobre i fajnie...
wyprobowane.. super ! baqrdzo dobre i fajnie wyglada inaczej niz zwykle zawijance
Bardzo dobre mięsko!...
Bardzo dobre mięsko!
Ja dodałam sera feta zamiast mozzarelli i dłużej "parowałam". Wyszło smacznie
Planuję zrobić tę roladę na
Planuję zrobić tę roladę na obiad dla rodziców i przyszłych teściów razemz pieczonymi ziemniaczkami. Podpowiedzcie proszę jaką zrobić surówkę i sosik do tego zestawu? będę bardzo wdzięczna!!
Super przepis, dodałam do
Super przepis, dodałam do farszu jeszcze resztkę sera i garść oliwek. Teściowa wyskoczyła z kapci z zachwytu!
Bardzo dobry, na zimno
Bardzo dobry, na zimno również
Zrobiłam takie małe
Zrobiłam takie małe
smaczny
smaczny
super przepis, alternatywa
super przepis, alternatywa dla kotletow. ja też dodałam 10 min i odwinęłam na te odtatnie 10 min z foli, tylko z góry, zrobiłam takie foremki bo na dnie był sosik więc nie chciałam wylewac, w dolnej częsci od połowy czasu robiłam ziemniaki w grube plastry posypane przyprawa, super gotowe w jednym czasie
Przepis extra, pyszny
Przepis extra, pyszny schabik
REWELACYJNY SCHABIK,pyszny
REWELACYJNY SCHABIK,pyszny farsz,teraz będę modyfikować
Fantastyczny! Przepis szybki,
Fantastyczny! Przepis szybki, łatwy a danie pyszne!
palce lizać, rewelacja coś
palce lizać, rewelacja coś innego ale jakże dobrego.
fantastyczny, wydłużyłam o 10
fantastyczny, wydłużyłam o 10 minut parowanie. Na pewno powtórzę
Schabik po prostu pyszny,
Schabik po prostu pyszny, smak taki nieoczywisty - fajne urozmaicenie w jadłospisie.
Polecam, u mie bardzo smakowal wszystkim.
Po przeczytaniu komentarzy od
Po przeczytaniu komentarzy od razu wsadziłam do piekarnika . Schabik przepyszny, rozpływa się w ustach!
Witam serdecznie, Dzisiaj
Witam serdecznie,
Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz i naprawdę bardzo smaczne.
Wydłużyłam czas parowania o 10 minut, żeby mieć pewność co do mięsa.
Na koniec wyjełam z folii i chwilę zapiekłam w piekarniku z posypanym startym żółtym serem. Wydaje mi się, że dzięki temu wyglad nawet fajniejszy tego schabu się udało uzyskać.
Oczywiścieże w foli
Oczywiścieże w foli spożywczej Schabik pychotka,polecam
mam pytanie. A jak wkładacie
mam pytanie. A jak wkładacie potem do piekarnika to w folii, czy bez ?
Zrobiłam dokładnie wg
Zrobiłam dokładnie wg przepisu, ale włożyłam jeszcze na 30 minut do piekarnika. Danie zrobiło furorę wśród moich gości. Wejdzie na stałe do naszego domowego menu.
Dodam do wypróbowania!
Dodam do wypróbowania!
Przepis świetny, roladki
Przepis świetny, roladki pyszne !!! Jak już ktoś napisał...i na ciepło i na zimno zamiast wędliny. Jeśli farsz zostanie to wykorzystuję jako pastę na grzanki.
<pmmmm, przepyszny.="" faktycznie="" na="" varomie="" trzymałam="" 30="" min="" i="" do="" piekarnika="" min.="" bardzo="" by="" nam="" smakował="" z="" sosem="" porowym.="" następnym="" razem="" tak="" zrobię.="" dziękuję. <="" p="">
Mmmm, przepyszny. Faktycznie
Mmmm, przepyszny. Faktycznie na varomie trzymałam 30 min i do piekarnika na 30 min. Bardzo by nam smakował z sosem porowym. Następnym razem tak zrobię. Dziękuję.
Roladę zrobiłam na święteczny
Roladę zrobiłam na święteczny obiad na ciepło - rewelacja! Teraz robię na sylwestowy wieczór w wersji na zimno. Mam nadzieję na taki sam sukces kulinarny
przepis przetestowany ,pyszny
przepis przetestowany ,pyszny LECZ ,jak Pani z pierwszego postu też twierdze że mięso się nie zrobiło
po 30 min , trzeba je wyjąć z folii bo jest jeszcze gdzie-niegdzie surowe i wstawić na jakieś 15 min wtedy powinno być ok + szpinaku dałam 450 gram + 2 ząbki czosnku również. mięso to 2 opakowania schabu z lidla- wyszło idealnie proporcjonalnie . + 2 kulki mozarelli.
Podawane z ziemiakami zrobionymi w tym samym czasie POLECAM!
Wkoncu zrobilam i jestem
Wkoncu zrobilam i jestem bardzo zadowolina. Miesko pyszne nie suche. Rewelacja
Schabik pyszny, ani za suchy
Schabik pyszny, ani za suchy ani za wilgotny w sam raz zamiast mrożonego użyłam świeżego szpinaku oraz zamiast suszonych pomidów dałam dwie łyżki serka białego ricotta oraz kawałek serka żółtego wielkości opakowania zapałek wyszło wyśmienite.
rewelacyjny, bardzo wszystkim
rewelacyjny, bardzo wszystkim smakowało, a przepis łatwy i szybki
super!!! palce lizac. :love:
super!!! palce lizac. Zamiast suszonych pomidorow dodalam z puszki. bylo superasne. polecam wszystkim
danie super ja dodałem do
danie super
ja dodałem do warszu 100 gram sera żółtego i było jeszce lepsze
już chyba 5 raz to robi
Naprawde pychotka polecam
Naprawde pychotka polecam prosta sprawa i extra pomysł dla gości
Po 30 minutach na Varomie ,
Po 30 minutach na Varomie , mięso w foli było jeszcze różowe, pływało w własnym sosie- rozwinełam schab i parowałam bez foli jeszcze 10 minut - dopiero było gotowe.
Farsz bardzo smaczny.
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook