3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pulpety w sosiku


Wydrukuj:
4

Składniki

14 porcja/porcje/porcji

farsz

  • 500g mięsa wieprzowo wołowego,1 średnia cebula,1 jajko,przyprawa uniwersalna 1 łyżka,1 bułka czerstwa namoczona,2 zabki czosnku,pieprz opcjonalnie

sos

  • koncentrat pomidorowy TM 1/2 słoiczka,maka do zagęszczenia,odrobinka wody
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    sos
  1. do wody w naczyniu wrzucic koncentrat gotować 7min/90st/obr2 3 min przed koncem wlać mąkę rozpuszczona w wodzie 

  2. farsz
  3. włozyc do naczynia cebule i czosnek,zmiksować 5s/obr 4,5

    włozyc mięso jajko,namoczona odcisnięta bułke,przyprawy,wymieszać 1min30s/Obroty wsteczne/2 przy pomocy kopystki.wyrobiony farsz przełozyc do innego naczynia.Umyc naczynie nalać 1 l wody wrzucic łyżeczkę koncentratu dobiowego lub kostkę rosołową,uformowac kulki z farszu i wyłozyc je na dolna przystawkę wysmarowana lekka tłuszczem i na druga przystawkę tez lekką wysmarowana tłuszczem,na pokrywę połozyc przystawkę Varoma juz z pulpetami,gotowac 30min/Varoma/obr1

    Po ugotowaniu wodę zostawić w naczyniu,wykonamy sos

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

sos można doprawic przyprawa uniwersalną,dodać bazylię opcjonalnie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre klopsy dużo lepsze gotowane na parze...

    Zgłoszony przez Mazurek2120 na maja 27, 2021 at 11:30.

    Bardzo dobre klopsy dużo lepsze gotowane na parze niż w garnku. Szybkie proste danie. Sos też zrobiłam po swojemu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe, mniam. Łatwe do wykonywania i pyszne....

    Zgłoszony przez gosiaczek700 na września 14, 2019 at 13:58.

    Wspaniałe, mniam. Łatwe do wykonywania i pyszne. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mięso wcześniej zmielone?

    Zgłoszony przez Dorota Krajniak na kwietnia 13, 2019 at 13:03.

    Mięso wcześniej zmielone?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne pulpeciki. Córka, która nie lubi...

    Zgłoszony przez Ania1408T na stycznia 16, 2019 at 17:25.

    Przepyszne pulpeciki. Córka, która nie lubi mięsa zjadła z apetytem. Są dużo lepsze niż tradycyjne z garnka i wody. Polecam. Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre...

    Zgłoszony przez JunaS na stycznia 8, 2018 at 12:35.

    Bardzo dobre
    Pulpeciki smaczne, mam bardzo wybrednych synów, a te klopsiki im smakowały. Sosik doprawiłam po swojemu, ale komponował się super z pulpecikami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Klopsiki smaczne , ale sos mnie nie zachwycił....

    Zgłoszony przez irena58 na lipca 14, 2017 at 13:47.

    Klopsiki smaczne , ale sos mnie nie zachwycił. Następnym razem pomyślę nad zmianą tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez asia200700 na czerwca 20, 2017 at 12:20.

    Bardzo smaczne 😋

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne Doprawiłam tylko sos po swojemu...

    Zgłoszony przez donia-jimmy na stycznia 23, 2017 at 17:57.

    Przepyszne tmrc_emoticons.) Doprawiłam tylko sos po swojemu (czosnek, bazylia, oregano, chili)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super zrobiłam z sosem koperkowym

    Zgłoszony przez Nati1205 na stycznia 12, 2017 at 15:14.

    Super tmrc_emoticons.) zrobiłam z sosem koperkowym tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha

    Zgłoszony przez mjusta2000 na września 28, 2016 at 21:40.

    pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po malych przerobkach bedzie

    Zgłoszony przez ja-jola na sierpnia 26, 2016 at 15:34.

    Po malych przerobkach bedzie super, dzieki za idee tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Dziękuję.

    Zgłoszony przez Kaja_J na sierpnia 24, 2016 at 23:26.

    Super. Dziękuję.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha

    Zgłoszony przez Magda341 na sierpnia 19, 2016 at 14:58.

    Pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne !!!!!!!!!!!

    Zgłoszony przez iwi35 na lipca 2, 2016 at 12:18.

    Pyszne !!!!!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyglada dosc dobrze,trafia

    Zgłoszony przez sasia na kwietnia 21, 2016 at 20:31.

    wyglada dosc dobrze,trafia dosprobowania  tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mąż zachwycony, malutka i

    Zgłoszony przez aniess na lutego 10, 2016 at 09:52.

    mąż zachwycony, malutka i mamusia tez tmrc_emoticons.) zdrowo! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj na obiad

    Zgłoszony przez krasa na grudnia 29, 2015 at 22:32.

    Zrobiłam dzisiaj na obiad pulpeciki w sosie ale wcześniej je podpiekł am na suchej patelni, wyszły fantastyczne. Przepis świetny a pomysł z podpiekaniem zanim się uparują w waromie rewelacja. Dzięki za dobre rady tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYSZNE Ja jeszcze pulpeciki

    Zgłoszony przez MAŻGA na grudnia 3, 2015 at 09:12.

    PYSZNE

    Ja jeszcze pulpeciki opieklam na suchej patelni a potem dałam na Verome a zamiast maki dodałam 11/2 serka marscarpone

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdybyś nie kupił mielonego,

    Zgłoszony przez msclaudine na listopada 26, 2015 at 14:11.

    Gdybyś nie kupił mielonego, bez problemu mięso można zmielić w TM tmrc_emoticons.) 

    Sądzę, że Autorka pominęła fakt mięsa mielonego, bo to dość logiczne dla każdego, że pulpety = mięso mielone.

    Co do samego przepisu, trafia na listę 'do zrobienia', łatwe i szybkie tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla początkującego kucharza

    Zgłoszony przez chrismon na sierpnia 2, 2015 at 13:36.

    Dla początkującego kucharza jakim jestem, brak informacji że mięso na pulpety ma być w tym przepisie mielone (co w końcu zrozumiałem analizując inne przepisy) to bardzo poważne niedopatrzenie Autorki.

    Na szczęście zatrzymałem się przy liście zakupów: czy kupić mięso mielone czy w kawałku? Konsekwencje błędu byłyby na pewno nieprzyjemne. 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam....są

    Zgłoszony przez niepewnna na marca 6, 2015 at 13:43.

    Zrobilam....są pyszne...polecam.... tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Próbowałam, bardzo smaczne.

    Zgłoszony przez malenia123 na lutego 12, 2015 at 19:10.

    Próbowałam, bardzo smaczne.  Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne. Mojemu

    Zgłoszony przez Bastek na stycznia 8, 2015 at 19:12.

    Rewelacyjne. Mojemu Niejadkowi i żonie bardzo smakowały tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne pulpeciki

    Zgłoszony przez agusiaromusia na grudnia 17, 2014 at 19:46.

    pyszne pulpeciki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYCHA,MOJE DZIECKO-NIEJADEK

    Zgłoszony przez Mac na listopada 5, 2014 at 11:39.

    PYCHA,MOJE DZIECKO-NIEJADEK SIĘ ZAJADAŁO PULPECIKAMI,TAKŻE TO DLA MNIE NAJLEPSZA OCENA tmrc_emoticons.;) WRZUCAM DO ULUBIONYCH tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha. Ja sosu rownież nie

    Zgłoszony przez ania_om na października 18, 2014 at 12:07.

    Pycha. Ja sosu rownież nie zagęszczam mąką. Wrzucam do mojej kolekcji tmrc_emoticons.)

    ania_om

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jesli chodzi o ilosc maki to

    Zgłoszony przez agulinka na kwietnia 9, 2014 at 09:15.

    Jesli chodzi o ilosc maki to ja w szklance z woda wymieszalam 3czubate lyzeczki porzadnie wymieszalam zeby nie bylo grudek jesli za gesty wyjdzie to uzupelnic wodą jesli za rzadki to maki dodac.Sami regulujemy konsystencje sosu tmrc_emoticons.)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam, wszystko

    Zgłoszony przez Ewawis na kwietnia 8, 2014 at 19:39.

    Właśnie zrobiłam, wszystko bardzo smaczne. Warto podać ilość mąki do zagęszczenia sosu-bo ja wsypałam za dużo i wyszedł za gęsty. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo sie ciesze ze

    Zgłoszony przez agulinka na marca 7, 2014 at 14:04.

    Bardzo sie ciesze ze smakowalo pozdrawiam serdecznie, mile widziana ocenka tmrc_emoticons.;))

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre pulpety sos

    Zgłoszony przez czarnulka83 na marca 7, 2014 at 13:13.

    Bardzo dobre pulpety sos również, polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pulpeciki i sosik przepyszny,

    Zgłoszony przez czarnulka83 na marca 7, 2014 at 13:13.

    Pulpeciki i sosik przepyszny, polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłem dzisiaj na

    Zgłoszony przez Arek-Olsztyn na stycznia 26, 2014 at 16:36.

    Zrobiłem dzisiaj na obiad.Smaczne wyszło. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie zapomnialam pisze

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 23, 2013 at 12:07.

    Nie zapomnialam pisze wyraznie wieprzowo wolowe to mielone...

    Wowww nie wiedziałam ze moje pulpeciki beda tak goracym tematem haha.... Big Smile

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapomniałaś też chyba dodać,

    Zgłoszony przez gabi49 na listopada 23, 2013 at 11:36.

    Zapomniałaś też chyba dodać, że mięso dodajesz już zmielone?  tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do sosu pomidorowego nie

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 23, 2013 at 11:22.

    Do sosu pomidorowego nie dodaje sie ani maki, ani smietany, mleka.... itd.  Pomidory, czosnek, cebula , olej evo ( extra vergine z oliwek), cukier, sòl i bazylie. Zageszcza sie sam, bo przy gotowaniu odparowuje woda z pomidoròw. To jest sos pomidorowy "czysty".  Jesli nie wiem badz nie rozumiem - pytam i sie ucze od innych. Jesli mam wiedze na dany temat, dziele sie nia z innymi. W zyciu wszystko moze sie przydac. 

    Moje "ego" nie obraza sie o takie pierdoly tmrc_emoticons.;)  I widze, ze poprawilas troche przepis, lepiej sie przedstawia.  tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nic nie brakuje przyprawy do

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 22, 2013 at 16:27.

    nic nie brakuje przyprawy do sosu tez sa-wskazówki...

    sos nie został rozcienczony tylko jak nie dodaje sie smietany to logiczne zeby rozmieszac mąkę dobrze jest dodac odrobinke wody i jesli chce sie wiecej sosu to dolewa sie wody a potem zageszcza albo zasmazką albo mąka ze smietana ,albo tak jak tutaj...

    i sos nie jest ze zwyklego koncentratu tylko z TM a z tego co wiem to chyba TM robi z pomidorów...

    co do przepisu to proszę do Mixi napisać aby zmieniła zasady bo z tego co wiem od tego jest przepisowania zeby dodawac przepisy wykonane w TM,jeśli jest inaczej to proszę o regulamin,chyba ty si eobraziłas a raczej moj przepis uraził twoje ego tmrc_emoticons.)

    nie jesteś zainteresowana jak smakuje nie próbuj,za to innym polecam  tmrc_emoticons.)Powtórzę jest to przepyszny sosik z pomidorów tmrc_emoticons.;)

     

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos pomidorowy umiem

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 22, 2013 at 11:51.

    Sos pomidorowy umiem doskonale robic. Od lat mieszkam we Wloszech, ktòre sa kolebka makaronu i , wlasnie sosu pomidorowego. Przygotowuje sie go najlepiej ze swiezych pomidoròw, ewentualnie z pomidoròw z puszki, nie doprawia sie zadna maka i nie uzywa absolutnie koncentratu pomidorowego, i doprawia sie ( czego brakuje u Ciebie). Prawdziwy sos pomidorowy, "czysty",  wykonany wlasnie w ten sposòb, jest zdrowy i lekki. "Sosem", ktòry podalas, tzn. koncentratem, najpierw rozcienczonym woda, a potem zageszczonym z powrotem maka, co nie ma zadnego sensu, spalilas przepis. A mògl byc niezly. I nie ma sie o co obrazac, jak dziecko. To bylo sprostowanie, uwaga dotyczaca zdrowego odzywiania . Nie napisalam, ze jest niedobry. Jest niezdrowy i nie mozna nazywac czegos sosom pomidorowym , skoro nim nie jest.  Sos pomidorowy jest zdrowy, przygotowany w odpowiedni sposòb, tzw. " falszywy sos", polecany jest w dietach odchudzajacych nawet. Jest bardzo smaczny, zreszta.  A zdrowo, mysle, ze chcemy sie odzywiac wszyscy. Radze spròbowac prawdziwego sosu, dla ciekawosci, i dla zdrowia, przede wszystkim.

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To żałuj,ze nie slyszalas,

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 22, 2013 at 11:14.

    To żałuj,ze nie slyszalas, jest wyśmienity..........

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos pomidorowy z koncentratu

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 21, 2013 at 20:12.

    Sos pomidorowy z koncentratu i maki ????? A co to za sos????   W zyciu o takim nie slyszalam...

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DNo jeżeli było

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 4, 2013 at 12:33.

    tmrc_emoticons.DNo jeżeli było wysmarowane-to inna sprawa

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wybacz Haniu ale to naczynie

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 4, 2013 at 12:00.

    wybacz Haniu ale to naczynie brudne wysmarowane po same uszy że tak powiem tmrc_emoticons.D budziło we mnie ... tmrc_emoticons.p nie mogłam nalać wody do brudnego i gotowac na varomie potem robić sos sosik robilam już w czyściutkim naczyniu po gotowaniu tmrc_emoticons.)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DAgnieszko ja przy takich

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 4, 2013 at 09:36.

    tmrc_emoticons.DAgnieszko ja przy takich pulpetach nie myję naczynia tylko robię w nim sos.

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobie pulpety na obiadek.

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 4, 2013 at 09:21.

    Zrobie pulpety na obiadek. Wykorzystam tylko miesko drobiowe bo innego nie jem, alergia tmrc_emoticons.D 

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wybacz nie czuje się na

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 3, 2013 at 14:47.

    wybacz nie czuje się na siłach żeby sie domyślić,przepraszam już poprawiam zjadłam po drodze Big Smile

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • . Myślałam,że sie domyślisz

    Zgłoszony przez monika6500 na listopada 3, 2013 at 13:11.

    .tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Myślałam,że sie domyślisz jak przeczytasz

     wyrobiony farsz przełozyc do innego naczynia.Umyc naczynie nalać 1 l wody wrzucic łyżeczkę koncentratu dobiowego lub kostkę rosołową,na pokrywę połozyc przystawkę Varoma gotowac 30min/Varoma/obr1

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Według mnie pasuje napisać co zrobić z farszem przełożonym do innego naczynia ,bo po co gotować wodę z pustą przystawką Varoma ? Ja wiem i Ty to wiesz, ale warto żeby napisać dla Wszystkich.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tzn?

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 3, 2013 at 12:52.

    tzn?

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko wydaje mi się ,że

    Zgłoszony przez monika6500 na listopada 3, 2013 at 09:19.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Agnieszko wydaje mi się ,że czegoś brakuje w procesie przygotowania tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze