3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierś z kurczaka na parze


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
  • sól
  • 2 łyżki octu jabłkowego (lub 2 łyżeczki octu winnego lub 2 łyżki soku z cytryny)
  • 1 kieliszek alkoholu np. whisky lub wódki
  • 1 łyżka oliwy
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 4 łodyżki świeżego tymianku (lub 2 łyżeczki suszonego)
  • 6
    35min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Pierś kurczaka opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek, włókien i kostek.

    2. Położyć ją w głębokim talerzu, posypać solą, pieprzem, polać winem i oliwą, dodać listek, ziele i tymianek.

    3. Pierś w marynacie i odstawić na minimum 10 minut, maksymalnie na godzinę.

    4. Przełożyć pierś razem z całą marynatą do Varomy, do naczynia wlać 500 ml wody, nałożyć Varomę

    5. Gotować-  czas 15min/Mieszanie/ temp. Varoma

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pierś jest bardzo soczysta, pasuje do obiadu (można podawać z ryżem itp), dom sałatek, lub jako przekąske


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepyszne robiłam tylko bez alkoholu

    Zgłoszony przez donia-jimmy na stycznia 7, 2017 at 19:23.

    przepyszne tmrc_emoticons.) robiłam tylko bez alkoholu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super mięsko! Myślałam że tak mało...

    Zgłoszony przez joczak1@wp.pl na grudnia 8, 2016 at 14:34.

    Super mięsko! Myślałam że tak mało składników taki prosty to nic specjalnego a tu takie soczyste pyszne i zdrowe! Do tego razem na parze warzywa można ugotować i cały obiadek! Tylko warzywa dłużej gotować 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo prosty i dobry

    Zgłoszony przez basieczka2125 na sierpnia 18, 2015 at 10:50.

    Bardzo prosty i dobry przepis, dla odchudzających się jak znalazł  tmrc_emoticons.). Mięsko jest soczyste dzięki marynacie w alkoholu. Można dodać w zamian (za listki, ziele i tymianek)  jakiejś innej ulubionej przyprawki czy czosnku. Polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze