3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paszteciki drożdżowe Gosi - ze zmianami by Apik


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

farsz miesny

  • 20 gramów oleju
  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 duża cebula
  • 500 gramów mięsa mielonego róznego
  • 500 gramów pieczarek

ciasto

  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 30 gramów drożdży świeżych
  • 500 gramów mąki, pszennej
  • 2 jajka
  • 120 gramów masła
  • 125 gramów mleka
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Farsz:


    Cebulę i pieczarki rozdrobnić 4s/obr5/. Dodac olej, dusić 5min/Varoma/Wsteczne/obr.2. Mięso mielone doprawić pieprzem i solą, usmażyć na patelni, dodać do pieczarek, wymieszać.

  2. Ciasto:


    Do naczynia miksującego włożyć jaja, drożdże, masło, cukier, mleko, podgrzać 4 min/37stopni C/obr2.


    Dodać resztę składników, wyrobić 3 min./Zablokowany/Interwał. Zostawić w TM do wyrośnięcia na ok.20 min (aż wyjdzie górą).


    Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt na grubość ok. 0,5 cm, wzdłuż prostokąta nałożyć farsz, zwinąć, krajać pod skosem na 5cm kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem.


    Wstawić do wyrośnięcia do piekarnika na 10 min, temp. 50 stopni, następnie zwiększyć temp. do 190 stopni C i piec jeszcze 20-25 min. Najlepsze są jeszcze ciepłe.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pycha,można wykorzystać tez resztki mięs z...

    Zgłoszony przez Krysis na grudnia 8, 2016 at 21:06.

    Pycha,można wykorzystać tez resztki mięs z lodówki .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. 

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 10, 2016 at 21:04.

    Super przepis. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis na ciasto,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 1, 2015 at 11:19.

    Super przepis na ciasto, farsz można modyfikowac,ja zrobiłam z pieczarkami i kapustą.Przepis polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo fajny przepis:) ciasto

    Zgłoszony przez jromanow na marca 1, 2015 at 10:49.

    bardzo fajny przepistmrc_emoticons.) ciasto super - bardzo dobrze się z nim pracuje. zamiast farszu użyłam pasztetutmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze