Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Kulki miesne
- 1 cebula duza
- 1 marchew srednia
- 2 łyżki śmietany 12%
- 1 ciasto francuskie
- sól
- 3 łyżki bulki tartej
- 1 jajko całe
- pieprz
- 600 gramów łopatki wieprzowej
- 100 gramów oleju
-
6
1h 0min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Mieso pokroić i zmielic w dwoch porcjach obr10/12sek. Przelożyc do innego naczynia.
Cebule i marchewke obrac i pokroic w mniejsze kawałki. Rozdrobnic 4sek / obr5 . Dodac olej. Dusic varoma/obr1/3min
Zostawic do wystudzenia ( ok 20 min ) Dodac mieso, jajko, śmietane, bulke tartą , przyprawy. Wymieszac za pomoca kopystki obr"Obroty wsteczne" /poz5/ 15sek.
Cisto francuskie pociac w cienkie paski. Formować kulki z miesa i zawijac w/g upodobania w ciasto francuskie.
Nagrzać piekarnik do 200stopni. piec ok 30 min.
Podawac z ziemniakami
Kulki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwyglada super, dodane do ulubionych zapewne zrobie
wyglada super, dodane do ulubionych zapewne zrobie
ciekawy i smaczny przepis
ciekawy i smaczny przepis
Szkoda, że zdjęcia ukradzione z bloga...
Szkoda, że zdjęcia ukradzione z bloga bronislawa70.blogspot.com.
To, że coś jest w internecie, nie znaczy, że jest niczyje. Wystarczyło napisać, jakie jest źródło zdjęcia.
Ciekawie wyglada, napewno spróbuje.
Ciekawie wyglada, napewno spróbuje.
Pychotka
Pychotka
przepis mnie zaciekawił,
przepis mnie zaciekawił, zastanawia mnie czy nie jest mało wyraziste, bo tylko sól i pieprz.
Pytanie czy jak nie dam śmietany to trzeba czymś uzupełnić?
Czy ciasto półfrancuskie się nada?
Bardzo dobre!! robiłam kilka
Bardzo dobre!! robiłam kilka razy Zawsze podaję je z surówką brokułowo-kalafiorową PYCHOTA!!
dodaje do ulubionych
dodaje do ulubionych
Pycha!
Pycha!
Właśnie się robią
Właśnie się robią
Daję do ulubionych,wyglada
Daję do ulubionych,wyglada apetycznie
bardzo fajny i efektowny..
bardzo fajny i efektowny.. extra.
Przepis ciekawy, łatwy a
Przepis ciekawy, łatwy a jednocześnie bardzo efektownie się prezentuje. Do wypróbowania, Pozdrawiam
Dodaję do moich ulubionych
Dodaję do moich ulubionych
ania_om
Rewelacyjny pomysł na
Rewelacyjny pomysł na mielone.Ja dodałam do mięsa podsmażoną z pieczarkami cebulkę zamiast marchewki i bez śmietany.Swietnie wyglądają w towarzystwie kruchej mieszanki kolorowych sałat.
Edytko robię podobną "pieczeń
Edytko robię podobną "pieczeń rzymską" tylko bez bułeczki i śmietany, spróbuję z oliwkami, dziękuję za podpowiedż Pozdrawiam
Grażynko kulki sa naprawde
Grażynko kulki sa naprawde super. Ostatnio przygotowane mięso nie zawijałam w ciasto tylko upiekłam tak jak pieczen rzymska z tym ze do środka wlozyłam oliwki . W formie po wyjęciu " pieczeni " zostalo sporo sosu . Obiad był super
Edek z krainy kredek
Bardzo ciekawy przepis na
Bardzo ciekawy przepis na szybki obiadek Dziękuję za przepis