3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kulki mięsne w cieście francuskim


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Kulki miesne

  • 1 cebula duza
  • 1 marchew srednia
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 1 ciasto francuskie
  • sól
  • 3 łyżki bulki tartej
  • 1 jajko całe
  • pieprz
  • 600 gramów łopatki wieprzowej
  • 100 gramów oleju
5

Przygotowanie

    Kulki
  1. Mieso pokroić i zmielic w dwoch porcjach obr10/12sek. Przelożyc do innego naczynia.

    Cebule i marchewke obrac i pokroic w mniejsze kawałki. Rozdrobnic  4sek / obr5 . Dodac olej. Dusic varoma/obr1/3min

    Zostawic do wystudzenia ( ok 20 min ) Dodac mieso, jajko, śmietane, bulke tartą , przyprawy. Wymieszac za pomoca kopystki obrObroty wsteczne/poz5/ 15sek.

    Cisto francuskie pociac w cienkie paski. Formować kulki z miesa i zawijac w/g upodobania w ciasto francuskie.

    Nagrzać piekarnik do 200stopni. piec ok 30 min.

     Podawac z ziemniakami

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wyglada super, dodane do ulubionych zapewne zrobie

    Zgłoszony przez tola21 na czerwca 17, 2019 at 12:37.

    wyglada super, dodane do ulubionych zapewne zrobie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciekawy i smaczny przepis

    Zgłoszony przez Bety PD na listopada 20, 2018 at 16:36.

    ciekawy i smaczny przepistmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szkoda, że zdjęcia ukradzione z bloga...

    Zgłoszony przez Bardolka na sierpnia 21, 2017 at 11:50.

    Szkoda, że zdjęcia ukradzione z bloga bronislawa70.blogspot.com.

    To, że coś jest w internecie, nie znaczy, że jest niczyje. Wystarczyło napisać, jakie jest źródło zdjęcia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawie wyglada, napewno spróbuje.

    Zgłoszony przez Gosiak2017 na stycznia 7, 2017 at 17:56.

    Ciekawie wyglada, napewno spróbuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 21:56.

    Pychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis mnie zaciekawił,

    Zgłoszony przez kroza na sierpnia 17, 2016 at 22:38.

    przepis mnie zaciekawił, zastanawia mnie czy nie jest mało wyraziste, bo tylko sól i pieprz.

    Pytanie czy jak nie dam śmietany to trzeba czymś uzupełnić? 

    Czy ciasto półfrancuskie się nada?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre!! robiłam kilka

    Zgłoszony przez asiczkax1 na lipca 20, 2016 at 09:41.

    Bardzo dobre!! robiłam kilka razytmrc_emoticons.-) Zawsze podaję je z surówką brokułowo-kalafiorową PYCHOTA!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaje do ulubionych

    Zgłoszony przez siuniah na maja 21, 2016 at 07:05.

    dodaje do ulubionych

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha!

    Zgłoszony przez gabik31 na stycznia 8, 2016 at 17:49.

    Pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie się robią  

    Zgłoszony przez mk84 na grudnia 6, 2015 at 15:24.

    Właśnie się robią

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Daję do ulubionych,wyglada

    Zgłoszony przez Estetica na marca 1, 2015 at 00:34.

    Daję do ulubionych,wyglada apetycznie tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo fajny i efektowny..

    Zgłoszony przez rumina na grudnia 9, 2014 at 12:56.

    bardzo fajny i efektowny.. extra. Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis ciekawy, łatwy a

    Zgłoszony przez smoczek na października 15, 2014 at 16:49.

    Przepis ciekawy, łatwy a jednocześnie bardzo efektownie się prezentuje. tmrc_emoticons.)Do wypróbowania, Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do moich ulubionych 

    Zgłoszony przez ania_om na października 15, 2014 at 14:14.

    Dodaję do moich ulubionych  Love

    ania_om

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny pomysł na

    Zgłoszony przez juspel12 na kwietnia 10, 2014 at 19:58.

    Rewelacyjny pomysł na mielone.Ja dodałam do mięsa podsmażoną z pieczarkami cebulkę zamiast marchewki i bez śmietany.Swietnie wyglądają w towarzystwie kruchej mieszanki kolorowych sałat.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Edytko robię podobną "pieczeń

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 22, 2014 at 21:52.

    Love Edytko robię podobną "pieczeń rzymską" tylko bez bułeczki i śmietany, spróbuję z oliwkami, dziękuję za podpowiedż Love Pozdrawiam Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko kulki sa naprawde

    Zgłoszony przez Edka na stycznia 22, 2014 at 16:15.

    Grażynko kulki sa naprawde super. Ostatnio przygotowane mięso nie zawijałam w ciasto tylko upiekłam tak jak pieczen rzymska z tym ze do środka wlozyłam oliwki . W formie po wyjęciu " pieczeni " zostalo sporo sosu . Obiad był super tmrc_emoticons.)

    Edek z krainy kredek Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy przepis na

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 20, 2014 at 13:14.

    Bardzo ciekawy przepis na szybki obiadek Big Smile Dziękuję za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze