3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotleciki cebulowe


Wydrukuj:
4

Składniki

Kotleciki

  • 500 g łopatka cielęca, pokrojona na kawałki, ilość w zależności od potrzeb
  • 2 cebule, obrane i przekrojone na połówki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 ząbki czosnku
  • tarta bułka
  • 1 jajko kurze
  • przyprawy do smaku, sól, pieprz, zioła w zależności od upodobań
  • 6
    30min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    mięso
  1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy w całości bądź partiami (w zależności od ilości) do naczynia. Miksujemy na wysokich obrotach (7-tmrc_emoticons.8). Czas zależy od twardości mięsa. Należy miksować do uzyskania konsystencji typowego mielonego. 

    Mięso przełożyć do miski. Do naczynia miksującego wrzucić pokrojone na połówki cebule, paprykę i czosnek. Zmiksować drobno (obroty 5, czas kilka sekund.)

    Wszystko dodać do mięsa, wbić jajko i dobrze wymieszać, dodając sól, pieprz i wybrane przyprawy.

  2. Następnie z uzyskanego mielonego formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. 

  3. Tak przygotowane kotleciki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, przez pierwszych kilka chwil na większym ogniu by zarumieniły się z obu stron, później zmniejszając ogień, do momentu aż będą przypieczone z wierzchu i gotowe w środku. 

    Podawać można z ziemniakami, ryżem czy po surówką.

    Smacznego tmrc_emoticons.) 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zdrowiej jest obtoczyć a mące

    Zgłoszony przez terka na marca 26, 2012 at 19:43.

    Zdrowiej jest obtoczyć a mące i ułożyć na Varomie, w koszyczku ryż, ziemniaki lub inne warzywa. Z wywaru zrobuć sos. T

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze