PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
sos koperkowo-czosnkowy
- 2 łyżki kopru
- czosnek granulowany
- 2 łyżki śmietany 18%
- woda z gotowania na parze
- sól,pieprz do smaku
- 2 łyżki mąk pszennej
klopsy
- 1 jajko
- czosnek granulowany
- pieprz
- sól
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 cebule
- 6 średnich pieczarek
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Wodę z kondensatu wlać do pojemnika do miksowania z pozostałą wodą po gotowaniu. Dodać śmietanę, przyprawy, koper, czosnek i mąkę pszenną. Mieszać 1 minutę/100 stopni/obroty 3.
W naczyniu rozdrobnić pieczarki 10 sekund/ obroty 6. Przełożyć na patelnię i usmażyć. Należy to zrobić na patelni żeby pozbyć się nadmiaru wody, w przeciwnym razie klopsy mogą być słabo zwarte.
W naczyniu rozdrobnić cebulę 10 sekund/obroty 6. Dodać oliwę lub olej,dusić 2 minuty/SF/obroty 2.
Dodać usmażone i odparowane pieczarki,mięso mielone,jajko,bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać 2,5 minuty/ obroty 4.
Wygarnać kopystką masę, uformować około 12 klopsów i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze na 2 poziomach. Napełnić pojemnik do miksowania wodą do pierwszej kreski. Nałożyć kondensat i oba wkłady do gotowania na parze. Gotować 35 minut/SF/obroty 1.
sos
klopsy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Sos przelać do garnka, włożyć do niego klopsiki. Podawać z ziemniakami i surówką z marchewki
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzI Coz ta woda z kondensu bo dalej nie czaje a...
I Coz ta woda z kondensu bo dalej nie czaje a jutro chce zrobic klopsiki?
Co to woda z kondensatu?
Co to woda z kondensatu?
"Wodę z kondensatu wlać do pojemnika do...
"Wodę z kondensatu wlać do pojemnika do miksowania z pozostałą wodą po gotowaniu". Czy ktoś może mi to wytłumaczyć.Co to jest ten kondensat?
Dziękuje za odpowiedź ,
Dziękuje za odpowiedź , właśnie jestem w trakcie prsygotowywania klopsikow już na jutrzejszy obiad
Ustawienie varoma, czyli
Ustawienie varoma, czyli gotowanie na parze
Witam jako iż jestem
Witam jako iż jestem początkującą posiadsczka thermomixa chciałam zapytacnco oznacza skrót w/w SF ??? Czyli jak to mam gotować ??? Pozdrawiam