3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Calzone mix


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • 1 i1/2 MT wody
  • 2 łyżki oliwy
  • 50 g drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oregano
  • 300 g mąki pszennej
  • Nadzienie
  • 3 parówki, cienkie
  • duża cebula
  • 200 g pieczarek
  • 50 g masła
  • 1 ser, ek mozarella
  • 6 plastrów salami
  • 1 mała puszeczka koncentratu pomidorowego
  • przyprawa włoska do pizzy
  • ser żółty, oliwki
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w naczyniu, wyrabiać czas 2min obrotyCiasto

    uformować z ciasta wałek pozostawić do wyrośnięcia czas 20 minut,

    do koncentratu pomidorowego wsypać łyżkę przyprawy włoskiej do Pizzy i wymieszać

    cebulę obrać przeciąć na pół , pieczarki oczyścić razem rozdrobnić obr.5 czas 3 sek.

    dodać masła poddusić cebulę i pieczarki Varoma,obroty 2Obroty wsteczne czas 5 minut.

    Gdy ciasto wyrosło podzielić na 3 części i uformować kule,pozostawić na 20 minut do ponownego wyrośnięcia.Po tym czasie rozwałkować ciasto na okrągłe placki całość  posmarować koncentratem z przyprawą ,następnie na 1/2 koła nałożyć cebulki z pieczarkami,na to parówkę.

    Na parówke 2 plasterki sera mozarelli, oraz 2  plastry salami,na górę zetrzeć żółtego sera i posypać czarnymi oliwkami,drugą połówką koła nakryć całość i  zamknąć tak jak pierogi.

    Piec w temperaturze 180 st. termoobieg przez 20 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • smile

    Zgłoszony przez MixPomysłów na czerwca 24, 2017 at 11:33.

    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis 😉😉 pycha !

    Zgłoszony przez MartaNowak na marca 10, 2017 at 00:31.

    Świetny przepis 😉😉 pycha !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj je zrobilam. Powiem tylko jedno: PYCHA!!!

    Zgłoszony przez kamilasz0907 na listopada 19, 2016 at 16:10.

    Dzisiaj je zrobilam. Powiem tylko jedno: PYCHA!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziekuje za

    Zgłoszony przez Vigosz na kwietnia 26, 2016 at 09:33.

    Bardzo dziekuje za gwiazdeczki .

    Ja preferuję takie przepisy

    gdzie przy minimum nakładu pracy

    osiaga się najsmaczniejsze efekty.

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Powtarzam się super przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 26, 2016 at 09:28.

    Love Powtarzam się tmrc_emoticons.;) super przepis na czyszczenie lodowki Big Smile Wczoraj zrobiłam na obiad,rodzinka zadowolona Love Dziękuję za przepis i pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • lepsze od pizzy bo wszystkie

    Zgłoszony przez Vigosz na kwietnia 20, 2016 at 05:59.

    lepsze od pizzy bo

    wszystkie aromaty z dodatków nie ulatniają się

    tylko zostają w środku Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No rewelacja Polecam Ja i

    Zgłoszony przez Monia743 na kwietnia 19, 2016 at 19:09.

    No rewelacja Polecam Ja i moje chłopaki, lepsze ni pizzatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • N rewelacja Polecam Ja i moje

    Zgłoszony przez Monia743 na kwietnia 19, 2016 at 19:07.

    N rewelacja Polecam Ja i moje chłopakitmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tu smacznie można

    Zgłoszony przez Vigosz na maja 17, 2014 at 04:52.

    tu smacznie można zagospodarować

    wszystko to co w lodówce "zawadza"

    Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre! Wyszły mi 3

    Zgłoszony przez iwonka_sz na maja 16, 2014 at 14:00.

    Bardzo dobre! Wyszły mi 3 ogromne pierogi- nadzienia dałam dużo- sprzątanie lodówki Big Smile , więc skład trochę inny, ale ciasto bardzo chrupiące i aromatyczne. Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wypełnienie pieroga może być

    Zgłoszony przez Vigosz na października 7, 2012 at 17:05.

    wypełnienie pieroga może być dowolne

    ja często to co w lodówce zostaje na koniec tygodnia wkładam

    miło mi ze przepis się spodobał

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Następny ciekawy przepis do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 6, 2012 at 23:35.

    Następny ciekawy przepis do wykorzystania tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre danie zamiast

    Zgłoszony przez magi1 na października 6, 2012 at 22:27.

    Bardzo dobre danie tmrc_emoticons.D zamiast parówek dałam wędzonego kurczaka i wyszło pysznie tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę że się

    Zgłoszony przez Vigosz na października 11, 2011 at 21:10.

    Bardzo się cieszę

    że się udało

    i na pewno smakowało

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj robiłam i ciasto jest

    Zgłoszony przez dycia53 na października 11, 2011 at 17:17.

    Dzisiaj robiłam i ciasto jest poprostu super!!!!!!! tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smacznie mogłem

    Zgłoszony przez Vigosz na września 3, 2011 at 20:40.

    Cieszę się że smacznie mogłem coś zasugerować

    taka trochę inna pizza

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (No subject)

    Zgłoszony przez Vigosz na września 3, 2011 at 20:38.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest świetny. Dziś go

    Zgłoszony przez gabi49 na września 3, 2011 at 19:35.

    Przepis jest świetny. Dziś go właśnie zrobiłam. Mniam!

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo mi miło i przepięknie

    Zgłoszony przez Vigosz na lutego 2, 2011 at 15:00.

    Bardzo mi miło

    i przepięknie dziękuję za tak wielkie uznanie

    tmrc_emoticons.;)

     porcji może być więcej

    bo to ciasto jest wyjątkowo"wydajne"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Specjalnie stworzylam

    Zgłoszony przez MajDzia na lutego 1, 2011 at 21:48.

    Specjalnie stworzylam uzytkownika aby pochwalic ten przepis. Przepysznytmrc_emoticons.) Ja podzielilam ciasto na cztery czesci i jak dla mnie akurattmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Specjalnie stworzylam

    Zgłoszony przez MajDzia na lutego 1, 2011 at 21:48.

    Specjalnie stworzylam uzytkownika aby pochwalic ten przepis. Przepysznytmrc_emoticons.) Ja podzielilam ciasto na cztery czesci i jak dla mnie akurattmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w opisie zaznaczyłem dla 3

    Zgłoszony przez Vigosz na stycznia 26, 2011 at 07:37.

    w opisie zaznaczyłem dla 3 osób bo akurat taką mam rodzinę

    ale wielkość nie powoduje uczucia przejedzenia

    i właśnie z powodu tego że ciasto tak fajnie wychodzi

    co najmniej raz na tydzień albo dwa cudowny zapach

    z piekarnika u nas się rozchodzi

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto super, a nadzienie to

    Zgłoszony przez Esica na stycznia 25, 2011 at 22:19.

    Ciasto super, a nadzienie to rzeczywiście "sprzątanie lodówki" tmrc_emoticons.;) Dzisiaj zrobiłam i na pewno nie raz jeszcze przygotuję. Bardzo smaczne i jak dla nas - o niebo lepsze od pizzy tmrc_emoticons.)

    Rzeczywiście, te 3 porcje są duże - spokojnie można zrobic 4 lub nawet 5 (dla młodszych dzieci).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W przepisie

    Zgłoszony przez Vigosz na stycznia 23, 2011 at 17:34.

    W przepisie "nadzienie"podałem przykładowe bo wkładam do srodka co mi pod rękę wpadnie

    a calzone ma tę wyższość nad pizzą że aromaty do piecyka nie uciekaja

    tylko w środku zostają.

    Życzę pomyslnych eksperymentówtmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam wczoraj na kolację i

    Zgłoszony przez renek35 na stycznia 23, 2011 at 13:39.

    Zrobiłam wczoraj na kolację i rodzince smakowałotmrc_emoticons.) Następnym razem troszku urozmaicę po swojemu....zawsze to jakiś odpowiednik pizzy a moi za nią przepadają.....tylko co za dużo to...  raz w miesiącu napewno bedzie u nas gościł ten przepistmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • na pewno się nie

    Zgłoszony przez Vigosz na stycznia 6, 2011 at 19:19.

    na pewno się nie zawiedziesz

    a jak posmakujesz to już z tego nie zrezygnujesz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny pomysł na

    Zgłoszony przez kasienkab01 na stycznia 6, 2011 at 18:58.

    świetny pomysł na wyczyszczenie lodówki,a danie wygląda jak z restauracji.pojutrze mam gości i może się skuszę na to Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • truskawka napisał: bardzo

    Zgłoszony przez Vigosz na stycznia 6, 2011 at 12:16.

    truskawka

    bardzo ciekawy przepis, przekonał mnie, robię tmrc_emoticons.D

    u mnie jest na stałe w menu pod koniec tygodnia

    jako przegląd lodówki

    bo w sobotę zawsze nowe wędliny od dobrego rzeżnika kupuję

    i co mam do środka pakuję

    z tej gramatury wychodzą naprawdę trzy duże porcje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo ciekawy przepis,

    Zgłoszony przez truskawka na stycznia 6, 2011 at 11:42.

    bardzo ciekawy przepis, przekonał mnie, robię tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze