Składniki
8 kawałek/kawałki/kawałków
- 1 zòltko swieze
- 450 g maka pszenna samorosnaca
- 120 g zimnego nieslonego masla
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypty soli
- 120 g sera zoltego Cheddar, pokrojonego
- 250 g mleka
-
6
40min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Podgrzac piekarnik do temperatury 220°C i przygotuj duza blache do pieczenia, wyloz papierem do pieczenia i odstaw.
Make, proszek do pieczenia oraz sol umiesc w "Blokada naczynia miksującego" i zmiel Turbo/1sec/ 3 razy.
Dodaj ser zolty i poszatkuj Turbo/1sec/ 3 razy.
Dodaj mleko i wszystko wymieszaj 5sec/4obr. a potem 30sec/"Ciasto" . Wyloz calosc na posypany maka blat i stworz kule. Rozwalkowac na placek o grubosci ok. 2,5cm a nastepne za pomoca kopystki wykrój 8 trojkatnych buleczek. Poloz na wczesniej przygotowanej blasze, wysmaruj zoltkiem i piecz ok 15-18min w temp 220°C az nabiora zlotego koloru.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSconse z serem😋😋😋😍😍
Sconse z serem😋😋😋😍😍