Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Chlebek Francuzki
- 500 g mąki pszennej np. tortowej typ 480 lub luksusowej typ 550
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży
- 15 g Miękkiego masła
- 350 g letniej wody
-
6
2h 30min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" i naciskamy Knead .
Gotowe ciasto przekładamy do miski do wyrośnięcia na ok godzinke , Wyrośniete ciasto przekładamy do wysmarowanej blaszki i czekamy ok 20 min nim ciasto znowu podrośnie.Ustawiamy piec góra / dół na 220 st i wkładamy chlebek od razu ustawiamy temp.pieca na 200 st i pieczemy ok 30 min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz