Chlebek Francuzki Przepis jest nieprzetestowany
Author picture Paryzanka2504
utworzono: 01/6/17 zmieniono dnia: 01/6/17

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek Francuzki

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Chlebek Francuzki
  • 500 g mąki pszennej np. tortowej typ 480 lub luksusowej typ 550
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży
  • 15 g miękkiego masła
  • 350 g letniej wody
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie 30min
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Przygotowanie tego przepisu z innym modelem urządzenia Thermomix ® jest niebezpieczne! Więcej informacji
    [X]

    Uwaga

    Do przepisów TM5


    Zwiększyliśmy pojemność naczynia miksującego oraz Varomy urządzenia Thermomix ® TM5 w porównaniu do TM31 w następujący sposób: Naczynie miksujące ma obecnie pojemność 2,2 litra (poprzednio 2,0 litra), a Varoma - 3,3 litra (poprzednio 3,0 litra). W żadnym przypadku nie należy używać przepisów, które są przeznaczone do stosowania z TM5, podczas pracy z modelem TM31 (TM31 posiada certyfikat dopuszczający niższą maksymalną pojemność!) Dlatego też może to prowadzić do rozpryskiwania gorących płynów, a tym samym stanowić zagrożenie dla ludzi.
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do Closed lid i naciskamy Knead .



    Gotowe ciasto przekładamy do miski do wyrośnięcia na ok godzinke , Wyrośniete ciasto przekładamy do wysmarowanej blaszki i czekamy ok 20 min nim ciasto znowu podrośnie.Ustawiamy piec góra / dół na 220 st i wkładamy chlebek od razu ustawiamy temp.pieca na 200 st i pieczemy ok 30 min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy