3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek Francuzki


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Chlebek Francuzki

  • 500 g mąki pszennej np. tortowej typ 480 lub luksusowej typ 550
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży
  • 15 g Miękkiego masła
  • 350 g letniej wody
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do Blokada naczynia miksującego i naciskamy Knead .

    Gotowe ciasto przekładamy do miski do wyrośnięcia na ok godzinke , Wyrośniete ciasto przekładamy do wysmarowanej blaszki i czekamy ok 20 min nim ciasto znowu podrośnie.Ustawiamy piec góra / dół na 220 st i wkładamy chlebek od razu ustawiamy temp.pieca na 200 st i pieczemy ok 30 min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy