Chleb pszenny z ziarnami Przepis jest nieprzetestowany
Author picture kazeno
utworzono: 02/16/14 zmieniono dnia: 02/17/14

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2


(3 Oceny)
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny z ziarnami

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Składniki na ciasto
  • 500 g mąki pszennej
  • 25 g drożdży
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 1 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki sezamu
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki maku
  • 0,5 litra wody
  • 6
    3h 40min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie 40min
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasta na chleb
  1. Wszystkie składniki połączyć mieszając w maszynie Dough mode przez 2 minuty. Ciasto odstawić na 20-30minut do wyrośnięcia. Przygotować keksówkę o wymiarach (28x9cm), nasmarować oliwą, wysypać otrębami. Przełożyć do keksówki ciasto i odstawić jeszcze na chwilkę do wyrośnięcia (dosłownie 15-20 minut). Posypać makiem (to pomysł mojego syna). Piekarnik ustawić na program do pieczenia chleba (u mnie to po prostu grzanie z góry i z dołu) na 230st., na dużą blachę wlać sporą ilość wody i ustawić tuż nad dolną grzałką (pieczenie chleba "z parą" spowoduje, że skórka będzie chrupiąca ale nie wyschnięta), wstawić chleb do piekarnika na około 45-50minut.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy