Chleb czosnkowy z ziarnami Przepis jest nieprzetestowany
Author picture Magdalena1987
utworzono: 01/2/17 zmieniono dnia: 01/2/17

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10


(0 Oceny)
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb czosnkowy z ziarnami

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Chleb czosnkowy z ziarnami
  • 5 ząbków czosnku
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczki soli
  • szczypta cókru
  • 450-500 g wody
  • 500 g mąki pszennej
  • 10 g otrębów
  • 20 g płatków owsianych
  • 50 g mieszanki ziaren
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie 1h 0min
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Przygotowanie tego przepisu z innym modelem urządzenia Thermomix ® jest niebezpieczne! Więcej informacji
    [X]

    Uwaga

    Do przepisów TM5


    Zwiększyliśmy pojemność naczynia miksującego oraz Varomy urządzenia Thermomix ® TM5 w porównaniu do TM31 w następujący sposób: Naczynie miksujące ma obecnie pojemność 2,2 litra (poprzednio 2,0 litra), a Varoma - 3,3 litra (poprzednio 3,0 litra). W żadnym przypadku nie należy używać przepisów, które są przeznaczone do stosowania z TM5, podczas pracy z modelem TM31 (TM31 posiada certyfikat dopuszczający niższą maksymalną pojemność!) Dlatego też może to prowadzić do rozpryskiwania gorących płynów, a tym samym stanowić zagrożenie dla ludzi.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid wrzóć czosnek 5s/obr5.
  2. 2. Czosnek zgarnij kopystką, dodaj drożdże, sól, cukier i wode 30s/37/obr2.
  3. 3. Do Closed lid wsyp resztę składników ustaw 2 min/Dough mode
  4. 4. Wczasie mieszania ciasta wysmarój keksówkę kasią i obsyt bółką tartą lub otrębami. Wyrobione ciasto przełóż do keksówki możesz pomóc sobie kopystką. Można posypać wierzch mieszanką ziaren.
  5. 5. Odstawiamy chleb do wyrośnięcia na ok 30 minut. Po wyrośnięciu wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni z termoobiegiem i peczemy ok 50 min do godziny.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy