Bułki Wrocławskie Przepis jest nieprzetestowany
Author picture Lenuszka
utworzono: 12/27/16 zmieniono dnia: 12/27/16

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2


(5 Oceny)
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki Wrocławskie

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Bułki Wrocławskie
  • 30 g drożdży Babuni
  • 10 g cukru
  • 3 łyżki mleka
  • 560 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 150 g letniego mleka
  • 110 g letniej wody
  • 35 g masła
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie 15min
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Przygotowanie tego przepisu z innym modelem urządzenia Thermomix ® jest niebezpieczne! Więcej informacji
    [X]

    Uwaga

    Do przepisów TM5


    Zwiększyliśmy pojemność naczynia miksującego oraz Varomy urządzenia Thermomix ® TM5 w porównaniu do TM31 w następujący sposób: Naczynie miksujące ma obecnie pojemność 2,2 litra (poprzednio 2,0 litra), a Varoma - 3,3 litra (poprzednio 3,0 litra). W żadnym przypadku nie należy używać przepisów, które są przeznaczone do stosowania z TM5, podczas pracy z modelem TM31 (TM31 posiada certyfikat dopuszczający niższą maksymalną pojemność!) Dlatego też może to prowadzić do rozpryskiwania gorących płynów, a tym samym stanowić zagrożenie dla ludzi.
  • 9
5

Przygotowanie

    Bułki Wrocławskie
  1. ZACZYN:



    Drożdże, cukier i mleko umieścić w naczyniu miksującym Closed lid obr. 3/3min. Odczekać 15 min, aż podwoi swoją objętość.
  2. Dodać mąkę, jajko, mleko, wodę, masło i sól.



    Wyrobić 4 min/ InterwałDough mode
  3. Wyrobione ciasto przelożyć do miski, posypać delikatnie mąką. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40 min.
  4. Z wyrośniętego ciasta formować bułęczki (kuleczki) lekko spłaszczyć dłonią. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić bułeczki jeszcze do wyrośnięcia na 15 min.
  5. Gdy bułki wyrosną tępą stroną noża zrobić przedziałki.



    Piec w 180* 15-20 min do zarumienienia.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz